Dost bylo historie

14.01.2018 00:14
Dost bylo historie
dost bylo anarchie
dost bylo nostalgií
vzpomínky přesto žijí
Když jsem dopsal lednový seriál svých štěpánovský fejetonů z 50. let, rozhodl jsem se ve čtvrtek v noci dát o nich vědět svým neteřím a synovcům, kterých je po světě nepočítaně. Mailové adresy mám jen na pár z nich, ale požádal jsem je, aby je šířily dál. Ty moje maily nebyly hromadné, oslovoval jsem vždy jednoho každého osobně, ale měly dosti podobný charakter a obsah, který zněl asi takto:
 
Předmět: Pozdrav ze Štěpánova
 
Ahoj ......,
nejdřív dovol, abych ti popřál vše dobré v novém roce. Už delší dobu se zabývám tak trochu pátráním po našich společných předcích a po historii Štěpánova. Bylo by totiž škoda, aby vše s naší generací, tím myslím svoje vrstevníky, zaniklo, abychom to nepředali dál. 
A tak ti posílám odkazy na pár svých článků, které můžeš přeposlat svým sourozencům a hlavně nějak dát přečíst svým rodičům, ať víte všichni, jaké jsou vlastně vaše kořeny :-)
 
Většinu údajů ze svých článků mám podloženo dobovými dokumenty.
 
 
Všechny vás zdraví  Stanislav, svobodný pán ze Štěpánova
Ještě ten večer mi příšla odpověď:
 
Milý kmotře,
Tvoje paměti jsou to nejlepší, co můžeš svým potomkům předat. Ačkoliv mají silně politický podtón, napsal jsi je hezky a navíc s humorem a nadhledem zkušeného a zralého muže. Na Štěpánov vzpomínám rád.

Robert
Odpověď stručná, ale od magistra teologie UK nečekaná. Udělala mi velkou radost. :-) 
 
V noci jsem pak zkontroloval Statistiky návštěvnosti webu LBC. Stouply o 100 view a počet zhlédnutých stránek se zdvojnásobil. Potomky to zřejmě zaujalo, a to je dobře! Vypnul jsem počítač, dal si stopičku Turkovice a šel s uspokojením spát. :-)  -sv-

—————

Zpět