TURKOVICE 2017

04.12.2017 00:04
V nedělní odpoledne mi kdosi zabouchal na francouzské okno ze zahrady. Byl to Mirek.
 
M: "Ahoj, Slávku. Dyť se k tobě není možný jinak dostat a po zahradě ti navíc běhá černý prase. Nekouše?"
S: "Ahoj, neboj, nekouše, ona tě naše svině Vaněk jen očuhává, jestli jsi pořádnej kanec!  To víš, je to pořád slečna. :-)"
Pozdravili jsme se podáním ruky a s úsměvem. Svině se batolí mezi náma. Falco za oknem se může zbláznit.
M: "Já ti jdu popřát. Do Vánoc a Nového roku je ještě daleko, ale my už sem letos nepojedem. Přijel jsem si včera jen pro pálenici z jablek. Volali mi v pátek z Chlumku. Tady ti ji nesu na ochutnání. Taky si letos pálil?"
S: "Ne, letos ne. Nebylo dost jablek. Tak děkuju. Co já bych ti za to dal? Já ti za to vrátím celé České království? Co ty na to?"
M: "To už to máš přečtený?" diví se soused.
S: "Prolistovaný jo. Přečetl jsem jen kapitoly Habersko a Ledečsko, ostatní je na internetu, něco i na mém webu."
M: "Však já vím. Já ti tam denně zvyšuju návštěvnost. Je tam pořád něco nového a až v Jablonci se nyní on-line dozvídám, co se u nás děje. Píše ti to hezky, fakt. Ale něco ti musím přeci jen vytknout. O nás, jako správných sousedech, si ještě nic nenapsal. Tak se koukej příště polepšit! :-) 
Já už musím letět. Ještě za strejcem pro med a za sestrou do Lhoty. Tak se měj, my se zase příští rok ulkážem. Teď už frčím dál."
"Tak utíkej," řekl jsem Mirkovi, bývalému halovému mistrovi ČSSR v běhu na 400 m (49,26 s) z roku 1982, halovému vícemistrovi ČSSR v běhu na 200 m (22,23 s) z roku 1983, nejrychlejšímu leštinskému stoperovi všech dob, rodilému Štěpánováku (1958), vyhlášenému houbaři a  taky kamarádovi, nejen z mládí, který mi byl před 40-ti lety na svatbě s jeho sestřenicí.
 
"Příjemná předvánoční návštěva, ale myslel jsem si, že Ježíšek je mladší," říkal jsem si a mlsně přitom pošilhával po půllitrovce čiré pálenice s nádherně vyvedenou etiketou PRAVÁ ŠTĚPÁNOVSKÁ TURKOVICE 2017. LAHVOVÁNO VE ŠTĚPÁNOVĚ. 0,5l. 50%.
 
Až zprovozním fotoaparát, tak etiketu nafotím, ať tu Mirkovu výtku napravím. 
Specialitou Turkovice je, že v ní bublina plave svisle. :-) -sv-
Zadní nálepka obsahuje toto poučení a přání:
Kdo nepije Štěpánovskou,
tomu zazvoníme. Kdo ji pije,
tomu zdraví kyne.
Dočká se šesti kouzelných "O":
 
1. OMLÁDNEŠ
2. OKOUZLÍŠ
3. OZDRAVÍŠ
4. OZBOHATNEŠ
5. OPLODNÍŠ
6. OTĚHOTNÍŠ
 
v nich se musí najít snad každý,
proto neváhej a pij!
 

přeje   Turo Miro

—————

Zpět