2 dny do voleb

03.10.2018 00:03

Do komuálních voleb zbývají dva dny, volební lístky vám byly již doručeny, volební letáky taktéž, šest kandidátek a 90 zastupitelů čeká na váš verdikt. Pro někoho může být potěšitelný, pro někoho krutý. Podíváme-li se do minulosti polistopadových voleb došlo v Perle Posázaví několikrát k volebním propadákům. Nejčastější parašutisté byli Ing. Miloslav Palán a Ing. Franišek Slavíček. Nic ve zlém, pánové! :-)

Ledečské propadáky

Jak se volilo v roce 1990 najdete zde. Jsou tam uvedeny podrobné výsledky voleb i jmenovité složení zastupitelstva. Jenže ten rok v čele kandidátky OF se seřadili Luboš Štěpánek, Ing. Miloslav Palán a František Pleva a ani jeden se do zastupitelstva nedostal. Byl to pro ně tenkrát krutý propadák. Zastupitelstvo obsadili Kovofinišáci (Mainer, Kořenský, Hálek, Vrzáčková, Nosek, Vrba, Vondráček, Slavíček, Hlava, Urban) a doktoři (Vyroubal, Jaremenková, Pavlíček). Proti nim byli bez šance.

Jak se volilo v roce 1994 je uvedeno zde. I v tom roce zažili někteří lídři propad a nebyli zvoleni do zastupitelstva. Potkalo to Ing. Františka Slavíčka za KDU-ČSL (nakonec mu mandát přepustila paní Zdena Geherová) a Miloslava Tichého za SNK.

Jak se volilo v roce 1998 jsem vám zaznamenal zde. Opět dva lídři (Zdeněk Chlád za ČSSD a Jan Hálek za ODS) propadli.

Jak se volilo v roce 2002 je taky popsáno zde. Tenkrát z 1. místa nebyl zvolen Ing. Zdeněk Janák za KSČM.

Jak se volilo v roce 2006 jsem pro vás vyhledal zde. Propad z pozice lídra si zopakovali dva inženýři Miloslav Palán a František Slavíček.

Jak se volilo v roce 2010 se také můžete podívat zde. Propady z pozice lídra zažili Ing. Miroslav Krofián za TOP a Josef Bělohradský za KDU-ČSL.

Jak se volilo v roce 2014 si můžete ještě pamatovat, pokud ne, tak klikněte zde. Propadů z pozice lídra bylo nejvíce: Ing. Josef Boudník za ANO a Mgr. Jan Vošický za Změnu pro Ledeč sice ve svých kandidátkách post lídra obhájili, ale počet získaných hlasů na mandát nestačil. Ing. Miloslav Palán za ODS a Mgr. Petr Vaněk za ČSSD z pozice lídra propadli na nevolitelné pořadí. Vaňkovi nakonec přepustil mandát Doležal. O tom jsem psal v článku Lídři ČSSD a ODS propadli.

Prostě ledečtí voliči nejsou žádní blbci, u nich to ani lídři nemají jisté! :-) -sv-

—————

Zpět