Týden v letním čase

07.04.2018 09:31
Už týden nám zase vládne letní čas. Co už týden, už 39 let! Už druhá generace si asi myslí, že tomu tak asi bylo vždycky, že letní čas je přírodní úkaz jako třeba slunovrat nebo, že ho zavedl praotec Čech s Lechem či sám Sámo. :-)
 
Teď zrovna zaznělo z radia, že vlastně prvně byl u nás letní čas zaveden na Apríla v roce 1979. To jsem byl už rok otcem a čekali jsme druhou dceru Lenku. Takže i bez letního času jsme se dokázali rozmnožovat a dokonce se mít i rádi. Konec konců o tom na tomto webu píši rok co rok. Takže těžko něco smysluplného o letním čase mohu ještě vymyslet. Ono na něm nic smysluplného totiž není a já ho po celá ta léta ignoruji. I dnes jsem vstával podle sluníčka v sedm a podle letního času bylo osm! Není to na palici?!
 
Včera můj kamarád vyrazil po polední jen tak v tričku se svým džípem a se žalobou na nactiutrhání v brašně do podatelny okresního soudu. Vyrazil z Perly Posázaví po obědě se sluncem v duši i nad hlavou směrem na východ a málem kvůli letnímu času nestihl úřední hodiny! Dorazil tam minutu před uzavřením podacího okénka, přestože slunce bylo ještě v nadhlavníku. Soudní úředníci a úřednice už stáli frontu u píchaček a netrpělivě přešlapovali na místě, aby už mohli vypadnout vlastně v jednu hodinu odpoledne ven za sluníčkem. Ještě, že měl kamarád všechno v brašně pěkně dvojmo připravené a úřednice za okénkem ho neodbyla ani nevypoklonkovala. To by jeho nemajetkové újma trvala další víkend! :-)
 
Na tomto webu jsem pro vás vyhledal články, které s výše uvedenými odstavci souvisí:   
 
26.03.2016 Zase si šoupneme
28.03.2017 Po změně času
28.12.2017 Urážet se nemá
 
Hezké jarní časy, byť v letním čase, vám přeje -sv-

—————

Zpět