Je po bitvě

08.07.2018 08:44

Ze 120 vikingských lodí zůstala na řece Sázavě pouze loď Drakkar, z desítek tisíc udatných bojovníků jen hrstka opozdilců a z chatrných pařížských hradeb na ostrově Cité pouhé ruiny. Ukrutní Vikingové však tentokráte Pařížany ušetřili, Pařížanky potěšili a po dlouhém obléhání a vyjednávání se spokojili se zaplacením 7000 liber stříbra a vrátili se zpět do Dánska. To vše za finanční podpory Města.

Tak vypadá nedělní ráno na bojišti u lomu Velká stráň. Bojovníci si sice lížou rány, ale tentokrát nejsou sečné, ani bodné, až na jedno včelí žihadlo, které si vyžádalo asistenci ledečské záchranky. Ostatní včerejší rány připomínají spíše kocovinu a proleženiny po třídenním obléhání a hodování u pařížských hradeb a hlavně stánků. I tak to prý stálo za to, říkali očití svědci z hejna všudepřítomných Modrásků. Jednoho z nich zachytila TaRenda na svém palci zuboženém tuhými totalitními boji o potravu ve svém krušném dětství. Ona však jak kolovrátek tvrdí, že to má od předení, panáčku, od předení. Lže!

Jak se po bitvě na louce pod lomem Velká stráň a v pohádce Kráska a zvíře říká: 

"Když se Modrásek očkovaný alias Štěstí unaví, sedne i na .... Rendin palec." :-) 

Ta si totiž ochočí každého! Dnes Vikingy a Franky, zítra i piráty v Krucemburku. :-)

V Karlových Varech na červeném koberci bylo sice v sobotu 7.7. taky živo, ale mnohé celebrity daly raději přednost louce pod lomem Velká stráň v katastru Perly Posázaví. A tak jste se zde mohli setkat nejen s již zmiňovaným Modráskem očkovaným, ale i s frontmanem kapely ULTIMA, taky očkovaným, frontwomenkou skupiny LuŠtěLa, jakbysmet očkovanou, a také se šéfy a všemi členy SHŠ Thorwaldsons či moderátorem webu LBC s jeho Ex s cukrovou vatou všude. Ti všichni jsou jistojistě taky naočkovaní. Mezi celebritami samozřejmě nesměli chybět ani pasáčci vepřů Subulcus, místní hasiči, kluci z Háje a z širého okolí. :-)

Zatím vám z této akce přinášíme pouze dobovou rytinu z obléhání Paříže, kterou vyryla malá bojovnice Kíša ostrým kamínkem do karosérie stříbrného vozu (za 7000 liber) hlavní scénáristky, režisérky a moderátorky 3v1 TaRendy a jen co se mi vrátí s fotoaparátem naše zvláštní zpravodajka Štěpánka, která dnes slaví 22. narozeniny, přidáme aktuální fotoreportáž z té ukrutné bitvy z 28.3.845 n.l. v cover verzi z 7.7.2018, taky n.l. -sv-

  Při troše fantazie to takhle nějak na louce pod lomem Velká stráň včera vypadalo. :-)

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Komentovaná FOTOREPORTÁŽ

 TaRenda hlásí: "Ty voe, Drakkar připlouvá!"      A vskutku. Ukrutní Vikingové jsou tady!

  

  Ale co to? Nevraždí se, vyjednává se ...        ... obléhá se a pozoruje. Stále ve střehu!

 Vyjednávání pokračuje, úsměvy jen srší ...    ... nakonec se i křtí! To je konec, hotovo!

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Dovětek:

A tak diplomacie a vyjednávání poprvé a naposled vítězí nad lží a nenávistí. :-)

Pak se nedivte, že zápas Francie - Dánsko na MS 2018 před 10 dny skončil taky plichtou!

—————

Zpět