Piráti na Řece

30.07.2016 20:26

Rybník Řeka u Krucemburku brázdily poslední červencové sobotní odpoledne pirátské škunery a z pevnosti na břehu na ně mířilo kromě pohledů diváků, bambitek a ručnic i skutečné dělo. Dým střelného prachu štípal do očí i nosu a výstřely z kanónu se nesly nízko nad hladinou, aby se po chvíli z protějšího zalesněného břehu vracely jako tlumená ozvěna. To piráti z ledečského šermířského sdružení Thorwaldsons zde uspořádali 3. ročník Pirátské bitvy za výpomoci dělostřelců z Brna a místních nadšenců.

Ukrutná podívaná se neobešla bez mrtvých a zraněných, ale také pirátských pijatik v krčmě, dobové hudby, tančení divoké šenkýřky na hodovním stole a v potrestání cizoložné ženy. Do tříhodinového programu se vešly dvě hodinové bitvy a hodinka dětských her a soutěží propojené průvodním slovem Štěpánky, která se též postarala o ozvučení této akce, aby se její sestra TaRenda mohla věnovat organizátorským povinnostem. A malá bojovnice Kira? Ta tu nesměla chybět, ale spacifikoval jsem ji v kočárku, držel ji raději dál od pirátského řádění a občas přitom pošilhával po půvabné krčmářce a zlatavém moku.

Přiložené fotografie dokumentují, že se akce setkala se zájmem příchozích diváků, přálo jí i nádherné sluneční počasí a bylo se na co dívat. -sv-  

Pirátské škunery se blíží k neznámému pustému ostrovu, kde vysadí zajatce.

Pirátská banda se svým škunerem Pesadilla přiráží nepozorovaně ke břehu.

Dělostřelecká palba obránců pevnosti. Přes oblaka dýmu střelného praku není ani vidět.

V nemilosrdném boji muže proti muži na souší byli piráti guvernérovou gardou pobiti.

Pobití piráti čekají na živou vodu či životodárný polibek od cizoložné ženy.

Milá představitelka cizoložné ženy ještě netuší, co ji v příštích minutách čeká.

A už jí vlečou před guvernéra a ten rozhodne, co s ní. Zda pranýř, nebo vyhnanství.

Krásná šenkýřka se zbavila "konkurence" a tančí radostně a vyzývavě na stole krčmy.

Malá bojovnice Kira bitvu prospala. Ani výstřely z kanónu ji tentokrát neprobudily.

 

—————

Zpět