(ne)Smysluplná řešení

20.08.2016 00:06

Havlíčkobrodský deník přinesl před 6-ti roky dne 13.11.2010 pseudorozhovor, o kterém jsme vás informovali již předloni zde, ale pro jeho jedinečnou ducha a smyslu plnost se k němu musíme ještě jednou vrátit a připomenout veřejnosti, jež občas ráda zapomíná, hlavně odstavec "Nesmyslný obchvat v územním plánu", který si dovolím ocitovat v plném znění: 

Nesmyslný obchvat v územním plánu

Nový šéf radnice chce navázat na svého předchůdce. „V Ledči nad Sázavou se za působení Stanislava Vrby udělala spousta práce, ale stále je co zlepšovat,“ řekl Vaněk.

Přednostně chce nový starosta řešit nový územní plán, rozsah památkové zóny, hrad a také dopravu ve městě. „Ledeč má územní plán někdy z roku 1972, který je naprosto nevyhovující. Počítá například s nesmyslným obchvatem města, který by v případě realizace znamenal zboření poloviny Koželské ulice. Musíme vypracovat nový územní plán, který bude odpovídat požadavkům moderního města,“ sdělil Vaněk.

Další výzvu k řešení vidí v rozloze městské památkové zóny, kterou vnímá jako naddimenzovanou. „Spadají do ní například domy v ulici Pod skalkou, které byly postaveny na přelomu 70. a 80. let. Zóna také dělí ulici Jaroslava Haška, kde jsou ty nešťastné „stalinovy baráky", domy na jedné straně ulice v památkové zóně jsou a na druhé straně ulice už nejsou. Takováto zóna je nešťastně koncipovaná," míní Petr Vaněk.

Svůj pohled obrátil také na hrad. „Na objektu se udělala spousta práce, ale nevidím záměr. Musíme se zamyslet se zastupiteli, co s hradem chceme dělat, aby se neopravoval jen pro opravy, to je zbytečný luxus, a na ten město v současné době nemá. Jsem rád, že hrad žije a vítám aktivity občanských sdružení, ale tam jsou potřeba stamilionové investice a zastupitelstvo by proto mělo vytýčit pevný směr a cíl, co s hradem dál," řekl Vaněk.

Během na dlouhou trať bude řešení dopravy v centru Ledče. „Když o půl třetí skončí Kovofiniš, tak je náměstí na dvacet minut totálně ucpané. Bude to běh na delší trať, bude třeba najít nějaké smysluplné řešení," informoval starosta.

Na "vytyčování pevných směrů a cílů" a na určování "požadavků moderního města" a také na "dělání spousty práce" hubou či na ujišťování, že "stále je co zlepšovat", jsme tu již v minulosti měli podobně "totálně ucpané odborníky", po kterých tu zbyly právě ty "Stalinovy baráky" a prázdná slova! :-)

Protože se výstižně říká: "Sliby - chyby" a protože "běh na dlouhou trať" s územním plánem, památkovou zónou, hradem a s řešením dopravní situace ve městě ještě ani po těch 6-ti letech neskončil, přidávám příklad jednoho "smysluplného řešení", inspirovaného starostou z Kro...... (Kocourkova), včetně rudých trenek nad hradem a Davidova mimina na oblouku bratislavského mostu. No prostě Absurdistán hadr! :-) -sv-

Zdroj: https://havlickobrodsky.denik.cz/zpravy_region/20101112lns_starosta.html

—————

Zpět