Absurdistán hadr

25.03.2015 17:15

 

Letoun se 150 lidmi na palubě se řítí z nebeské výšky téměř 12 kilometrů obrovskou rychlostí 700 km/hod do horské pustiny, lidé šílí strachy, děti omdlévají a šestnáct šestnáctiletých studentů se na šestnácti mobilech snaží marně zavolat svým rodičům.

Zakuklení džihádisté celí v černém stojí s tasenými, jako břitva ostrými noži v rukou nad dvěma desítkami zajatců klečícími v oranžových mundůrech na písčitém pobřeží. Kamera snímá ostří nožů, které se jak na povel zaboří nad oranžové límce a nevinné hlavy "bezvěrců" padají do písku.

Poláci nadšeně vítají projíždějící konvoj amerických vojáků na 90-ti  speciálních vozidlech, zatímco v sousední Ukrajině létají dělostřelecké šrapnely přes kdysi kukuřičná pole tam a zpět a zarývají se do jedné z nejúrodnějších černozemí na naší planetě. Statisíce, možná miliony místních obyvatel přitom hladoví.

16 rodin s postiženými dětmi v jednom sociálním evropském státě se již rok marně snaží získat podporu pro svoje nové zařízení sociální péče, které je od března minulého roku odkázáno pouze na milodary sponzorů a pomoc nejbližších známých a přátel. Až se prý vycukají, tak přilezou zpět! 

Hejtman Kraje Vysočina přijíždí na návštěvu našeho města, aby zde mohl po tříletém "zákazu vstupu" od svých bývalých kolegů z oranžové kandidátky navštívit opět místní radnici na Husově náměstí.

Co mají tyto neblahé a absurdní události společného?

Je to šílenství! Šílenství a zaslepenost jedinců, fanatiků, ozbrojenců a i rádoby politiků. 

U nás v Ledči nad Sázavou sice bohudík nepadají obří letadla, sťaté hlavy a ani dělostřelecké šrapnely, ale zato zde stále padají postranní spekulace, smyšlená a vykonstruovaná obvinění, ubohé urážky, nespravedlivé rozsudky, hloupé zákazy a příliš silná slova jako doznívání komunálními volbami jasně a jednou provždy ukončené doby temna. Přes nedávné ujišťování veřejnosti, že je to pro někoho již definitivně uzavřená kapitola, či že  "zájmy města jako celku jsou pro něho svaté!", přicházejí od tohoto místního šílence, který prý vede taky svou "svatou válku", na ledečskou radnici dopisy, přípisy  a e-maily plné zášti, pohrůžek, posměšků a překrucování. Pod jeho vlivem pak přímo před okny radnice jeden přesluhující obuvník, co si nevidí do huby, vykřikuje, že se postará o to, aby město muselo vracet 50 milionů korun. 

Přitom o 400 m dále se z jeho přičinění na 15 let uzavřené a rekultivované skládce komunálního odpadu zatím v tichosti slehávají několika metrové nedávno načerno navozené vrstvy dálniční navážky, úředníci i zastupitelé se bojí o čemkoli sami mluvit a rozhodnout, občané města váhají podepsat petici, se kterou souhlasí, a když už jí podepíší, tak ji nějaký filuta ukradne. Občané Vrbky se musí poníženě dohadovat o svůj nárok na historický majetek obce s ledečskou vyjednávací komisí, která se taky bojí rozhodnout, jak by si celá věc zasluhovala, tj.  velkoryse a spravedlivě.   

Vyšetřovatelé již 8 měsíců šetří trestní oznámení na cyklostezku, přestupkové řízení na MěÚ Humpolec pro změnu již 11 měsíců se zabývá přestupkem proti občanskému soužití spáchaném během slavnostního otvírání ledečské cyklostezky.

Sociální odbor jednoho krajského úřadu sice po půlročním dohadování zaregistroval novou sociální službu centra denních služeb, ale zřejmě na něčí pokyn se jaksi pozapomnělo jí taky následně zařadit do nějakého střednědobého plánu sociálních služeb, čímž ji odstřihli od dotací, o které zřizovatel centra řádně a včas požádal. 

Charitní farizejky za 30 stříbrných prodaly za vydatné pomoci Jiříka z Hůrky svoji jedinou oddanou duši. Komu? Ďáblovi! Ale pozdě a úplně zbytečně, holky! Ďábel totiž mezitím přišel o trůn.

Vzdělaný duchovní pastýř a s ním také jeden dlouholetý starosta jedné sousední obce po prvotním náznaku spontánní podpory pro spravedlivou věc asi po následné domluvě (či spíše pomluvě) z druhé strany prozřeli a od podpory raději ustoupili.

Textař Michal Horáček v Brně nádherně recituje svá "Nepřeberná pokušení"  a Jarek Nohavica zase v Bratislavě zpívá z jiného soudku a ve slovenštině  "Píseň smutného hokejisty".

No a svědci Jehovovi dál trpělivě obchází domácnosti, aby nás upozornili na ďáblovu přítomnost a blížící se Království Boží.

Apage Satanas!                                                                   -sv-

To rozum nebere!?

 

 


 

—————

Zpět