To to nešlo udělat jinak?

27.10.2017 16:15

V Perle Posázaví se tento týden opravoval ještě jeden železniční viadukt, a to v Pivovarském údolí. Oprava si také vyžádala úplnou uzavírku komunikace pod viaduktem. Tentokrát se jednalo o komunikaci III/01831 a o její uzavírce jsme informovali zde. Byla sice jen třídenní, ale když jsem se na opravu byl ve čtvrtek 26.10.2017 po 12. hodině podívat, bylo již po uzavírce, a tak jsem si řekl:

"To to nešlo udělat jinak?"

Nemyslím tím ten vlastní dešťový svod. Sice není zrovna dvakrát vzhledný a pod kamenným obloukem viaduktu se vyjímá asi tak, jako by se vyjímala hasičská hadice na kostelní věži, sice mohl být proveden z druhé pohledově méně exponované strany a možná i hned po prvním pilíři a do kanalizace, ale pokud to je funkční, budiž. Furt lepší, než to krápníkové koryto dosud! 

Po bitvě umí být generálem každý. Jako projektant jsem tu kritiku až po, taky neměl rád. Jako důchodce z Vysočiny s IQ foxteriéra si ji však už můžu dovolit, ne? 60 mi už bylo a v Rusku jsem byl taky! :-) 

Myslel jsem hlavně, jestli to nešlo provést bez té třídenní úplné uzavírky. Třeba z pod mostem zavěšeného lešení, či z montážní lávky, nebo jen při částečném omezení provozu z nějaké plošiny. Doufám, že k tomu nebyla ještě potřeba výluka Posázavského pacifiku či dokonce leteckých linek nad ČR?! Zastavit kvůli jednomu dešťovému svodu na tři dny autobusovou a automobilovou dopravu se mi zdá přehnané. Politik by ex post řekl neadekvátní. No posuďte sami:

Pak se nedivte, když je dále kvůli jednomu kolečku s makadamem prodloužena úplná uzavírka na výpadovce na Světlou! :-)

To rozum nebere!? -sv-  Foto: Štěpánka a iPhone 26.10.2017  12:15

—————

Zpět