Muší monstrum

29.04.2017 07:15

Kam se hrabe zelená kobylka, neposedné šídlo, brundibár čmelák, nebo obrovský pavouk, tentokrát vám představím přímo monstrum z hmyzí říše - Masařku kaštanku. Není to sice takové monstrum, jako ve filmu Moucha, ale když jsem na ni při jarním úklidu narazil na poličce s knihami, pěkně jsem se vylekal. Chvíli jsem zjišťoval, zda je živá nebo ještě hibernuje, ale pak jsem jí opatrně snesl z poličky pod stropem, sfoukl z ní jemný prach, trochu ji osmejčil, naaranžoval a vyfotil, abych se mohl čtenářům tohoto webu pochlubit, s jakou že zase mrchou to na chalupě nyní žiju.

Moucha v podání herce Jeffa Goldbluma byla z dílny režiséra Davida Cronenberga, Masařka kaštanka je pro změnu tuzemské provenience z dílny moji nejstarší dcery Renaty. Ta vyrábí nejen mouchy, ale i motýly, rybičky, hlemýždě a jinou havěť a nejen z kaštanů, ale i z oblázků, či z vlašských ořechů. (Šlo by to určitě i z buřtů, ale ty by měly malou životnost.) Pěkně ty přírodní objekty ve své fantazii oplete drátěným předivem a obdarovává s nimi svoje přátele. Občas je nabízí i na různých jarmarcích a trzích. Reklamoval jsem u ní svoji Masařku kaštanku, která mi během své dlouholeté hibernace na poličce pod stropem trochu zrezivěla a ona mi s úsměvem pověděla: 

"Ale tati, to ji musíš občas taky namazat, jako sebe. Ale pro tu mrchu netruchli, já ti udrátuju jinou." :-) 

Pokud tedy ty masařky, co o nich psal Karel ve své reportáži z Austrálie, dosahovaly takovýchto rozměrů, tak se nedivím, že ten Němec na střeše svého automobilu tu potopu přežil. :-) -sv-

—————

Zpět