Šedivé úterý

11.04.2017 22:04

 Za dvě hodinky skončí druhý den velikonočního týdne, kterému se říkávalo šedivé úterý. V tento den prý hospodyně rády uklízely a smejčily pavučiny. Já, Stanislav, svobodný pán ze Štěpánova, si na chalupě hospodařím sám, tak se musím postarat i o ten úklid a smejčení. Přitom se mi poštěstilo v koupelně za boilerem narazit na krásný exemplář pavouka, který by asi nejednu hospodyni donutil k úprku nejen z koupelny a chalupy, ale i z mé rodné vísky. Dostal se tam pitomeček asi z půdy větracím otvorem. Chytil jsem ho jednoduše do sklenice o průměru 6,5 cm, tu zakryl papírem a vynesl ven, kde jsem to roztomilé zvířátko vypustil na zahradě do hromady kamení, jako už několik jeho menších kamarádů předtím. Před vypuštěním na svobodu jsem mu pošeptal pár adres a pro vás ostatní ho vyfotil. 

Karel za takovými pavouky cestuje až k protinožcům, vozí si je sebou v karavánku a já jen s o trochu menším sdílím koupelnu. :-)

Zítra bude škaredá (sazometná) středa. To se prý mají vymetat komíny. I to dokáži zvládnout sám, i když přiznávám, že s hospodyní by to bylo zajímavější. :-) -sv-

—————

Zpět