Křižovatka Průsečná II

11.05.2018 00:11
Na iDnes byl včera publikován článek o rekonstrukci křižovatky v Perle Posázavi:
 
Křižovatka mezi náměstím a autobusovým nádražím v centru Ledče nad Sázavou měla pověst jedné z nejzmatečnějších na Vysočině. Dlouho čekala na svou úpravu, dočkala se až nyní. Vedle tápajících řidičů se na křižovatce už týden projíždí i stavební stroje.
 
Ledeč připravovala spolu s Krajem Vysočina přestavbu křižovatky několik let. Radnice dokonce svým obyvatelům umožnila, aby si vybrali její budoucí podobu v anketě.
 
Po úpravě ledečského křížení by měl v rameni od náměstí vzniknout malý ostrůvek, který by vpravo vedl vozy na Tyršovo nábřeží a dále do průmyslové zóny, vlevo pak do ulice Hrnčíře nebo zpět na náměstí.
 
„Počítáme s vyznačením odbočovacích pruhů, úpravou parkovacích míst v blízkosti křižovatky a širším chodníkem," přiblížil starosta Tůma.
 
Práce začaly minulý týden, trvat budou do konce října. Jako první je zahájili pracovníci vodovodů a kanalizací, kteří pod povrchem opraví své sítě. Pak už přijdou na řadu stavební úpravy týkající se přímo samotné křižovatky. Součástí prací bude položení nové dlažby a úprava parkovacích stání, chodníků i části přilehlého parku.
 
Výraznější komplikace nastanou po neděli. Od 14. května až do konce října bude křižovatka kompletně uzavřena. Osobní a místní doprava ji objedou ulicemi Koželská, Jaroslava Haška a Hrnčíře, přičemž i tentokrát budou muset projet autobusovým nádražím. Zároveň nebude možné směrem k autobusovému nádraží vyjet z Husova náměstí.
 
Rekonstrukce křižovatky včetně úprav jejího nejbližšího okolí i oprav inženýrských sítí vyjde na zhruba 15 milionů korun. Město z toho zaplatí necelých osm a půl milionu korun.
Celý článek Martina Vokáče si můžete přečíst a podobu křižovatky prohlédnout zde
 
Pouze je třeba upřesnit, že za "průjezdem autobusovým nádražím" se skrývá obousměrný průjezd z Hrnčířů na Tyršovo nábřeží za zády autobusové čekárny. A pak dál můžete frčet FRRR na Kovofiniš, jak jsme už napsali zde a pak taky tady
Horší to bude odpoledne zpátky!! Možná bude lepší to z Podolí objet do města přes Bohumilice a zastavit se přitom v PENNY pro pizzu anebo u Kaliče pro benzín či odbočit do Wolkerovky na radu k vesnickému právníkovi. :-) -sv-
 
12.05.2018 čas 19:00 - rozestavěnost uzavřeného úseku před Astrou vysoká! Že se v pondělí 14.5. otevře s novým povrchem, pochybuji.

—————

Zpět