Křižovatka Průsečná

25.04.2018 09:41

Jak jsme vás informovali před měsícem po zasedání zastupitelstva města Ledeč nad Sázavou, proběhne letos rekonstrukce křižovatky Průsečná u autobusového nádraží. Tehdy jsme napsali toto:

 Smlouva na rekonstrukci křižovatky Průsečná s firmou STRABAG, a.s. uzavírají společně KSÚS Kraje Vysočina, VaK, a.s. H.Brod a Město Ledeč n.S. v celkové výši 15.122.357,76 Kč vč. DPH. Na Město připadá částka 8.126.500,- Kč. Jedná se o křižovatku u autobusového nádraží na krajské a místní komunikaci. Město financuje nové chodníky, parčík, lavičky, veřejné osvětlení, komunikaci do Hrnčířů. Termín: duben - říjen 2018.

Začátek akce se sice trochu posouvá, ale na oficiálních stránkách města Ledče se již objevila informace o omezení dopravy na této křižovatce, které proběhne ve dvou etapách.

I. etapa od 3.5. do 13.5.2018 - to bude uzavřena část krajské komunikace na Tyršové nábřeží v délce 40 m mezi Astrou a autobusovým nádražím. Objížďka v obou směrech bude vedena do Hrnčířů a zadem kolem autobusové čekárny se vrátí zpět na Tyršovo nábřeží a frrr ke Kovofiniši.

II. etapa od 14.5. do 31.10.2018 - bude složitější. To už bude křižovatka uzavřena kompletně celá, a to již od Informačního centra až po Úřad práce a objízdná trasa povede od Husova sboru Haškovkou do Hrnčířů a opět za zády autobusové čekárny na Tyršovo nábřeží a dál už to znáte.

Výše uvedený článek na městském webu ani předchozí článek z 18.4. zde vůbec neinformuje o tom, jak bude řešena autobusová doprava. Až v legendě situačních výkresů uzavírky jsem se dozvěděl, že:

V rámci I. etapy dojde dočasně k přemístění autobusových zastávek na náměstí.

V rámci II. etapy nedojde k přemístění zastávek VLOD.

K tomu jsem si ale musel ještě vygůglovat, že VLOD = veřejná linková osobní doprava, a domyslet si, že to budou zřejmě ty autobusy.  

A pak je tu také ještě jedna "maličkost":  

Během II. etapy nepůjde v celé Haškovce ani v Hrnčířích u Billy parkovat! -sv-

—————

Zpět