Terminál uzavřen!

07.05.2018 00:07

Představte si, že máte zabukovaný let do Dubaje a vyrazíte na Letiště Václava Havla na Ruzyň a tam před odletovým terminálem je červenobílá závora a kulatá zákazová značka s dodatkovou cedulkou MIMO VOZIDEL STAVBY. Představte si to zděšení a zmatek, který by nastal. Že si to neumíte představit? Tak se jeďte podívat do Perly Posázaví. Tam terminál ve čtvrtek minulý týden uzavřeli. Sice jen terminál pro 8 autobusových stání, ale i tak je to zmatek. 

"Tati," volala mi ve čtvrtek 3.května dcera, "ještě, žes mě varoval a že jsem četla tvůj článek na webu. Teď mě dovezl autobus do práce, zastavil na Husově náměstí a řidič oznámil, že prý Konečná, vystupovat! Žádná paní Konečná mezi námi nebyla, tak jsme museli vystoupit všichni :-), ale teď nevím, odkud pojedu zpátky. Ty všechno víš, tak mi poraď."

"Já taky nevím, to jsem se nikde nedočetl. Budeš se muset někde zeptat. Sice doba stáří se vyznačuje tím, že známe odpověď na každou otázku, ale nikdo se nás už na nic neptá. A ty ses mě sice zeptala, ale na to, co nikdo neví. Ani já, stárnoucí foxteriér s mizerným IQ, už ani nevím kolik :-)," odpověděl jsem dceři.

Ona mi za to cestou do práce vyfotila uzavřené autobusové nádraží. Vypadá takto:

Fotografie: zmatená Štěpánka a chytrý iPhone :-)

Sice nevím, kde který autobus teď přechodně stojí, ale vím, že tento stav má trvat už jenom týden. Od 14. května by měl být autobusový terminál opět v provozu. Zato křižovatka před ním bude kompletně uzavřená a objížďka povede Haškovkou do Hrnčířů a za zády autobusové čekárny budou auta a autobusy projíždět na Tyršovo nábřeží. Víte jak? Takhle: FRRRR. To potrvá až do konce října! 

Už jsem o tom jednou zde na webu psal, ale raději jsem to zopakoval, abych šířil osvětu.

V dnešní informační době, kdy stačí usednout k počítači a naťukat na klávesnici AUTOBUSOVÉ NÁDRAŽÍ MIMO PROVOZ, vlastně co naťukat, stačí to u chytrých zařízení, co jsou SMART nebo IN, jen vyslovit a rozeslat, byste to měli už dávné všichni vědět. :-) A podle mě nestačí, když to provozovatel nádraží vylepí na dveře čekárny či do autobusů.

To já, když jsem tuhle na chodníku u inkriminované křížovatky potkal Vlastíka Kejvačku, znalce místní dopravy, tak jsem mu pěkně všechno vysvětlil a on mě za to požádal o dvacku na pivo. Dal jsem mu pade. :-)

To rozum nebere!? -sv-

—————

Zpět