Kabiny se rýsují

27.07.2017 00:27

Před třemi lety dne 28.9.2014 jsme na tomto webu publikovali v sekci Prů....(švihy) článek Fotbalový stadion bez tribuny. V něm jsou vzpomenuty informace z roku 2010, kdy tehdy nově vznikající "duhová" koalice zamítla na návrh zastupitelů Doležala a Píbila z ČSSD převzetí majetku TJ Kovofiniš pod Město a tím zablokovala možnost rekonstrukce tribuny a kabin na letním stadionu. Další 4 roky doby temna, kdy byla tato "duhová" koalice v Perle Posázaví u vlády, se pak už jen slibovalo a nic nevyřešilo. Falešné obavy z vlivu "sportovců" na městské dění byly tehdy tak silné, že málem ledečský fotbal zahubily a donutily ho živořit v nedůstojných podmínkách. "Naprosté neumětělství maskované za lži, kumulace funkcí pod jednu nekompetentní osobu, bylo terčem posměchu a tázavých dotazů." A přitom stačilo jen chtít a naplnit sliby.

To se podařilo až současnému zastupitelstvu, které počátkem minulého roku nechalo vybudovat nové zastřešení tribuny a poté zajistilo i rekonstrukci sezení na tribuně. Nyní dalo zpracovat projekční dokumentaci na rekonstrukci kabin, kterou, doufám, hodlá do konce svého funkčního období i zrealizovat. Fotbalový klub Kovofiniš, který velice úspěšně reprezentuje svoje město v krajském přeboru a stará se o výchovu fotbalové mládeže, si to zaslouží. Stovky ledečských fanoušků a příznivců také. 

Přitom je nutné připomenout, že se tak neděje na úkor jiných aktivit a potřeb města. I slepý, nebo výstižněji řečeno zaslepený, musí vidět a uznat, že se nyní přímo před očima mění vzhled města, městských budov, hradu, stav chodníků, komunikací, infrastruktury a zeleně. Nejde totiž o to, zda jsou u moci "sportovci", ale zda město řídí lidé s rozumem, přehledem, zdravým úsudkem a zápalem. To se bohužel za posledních 27 let po sametové revoluci v Perle Posázaví již dvakrát za koaličních vlád nepodařilo. A to je třeba mít napaměti hlavně před volbami. Jinak bych musel po volbách zase napsat To rozum nebere!? -sv- 

—————

Zpět