FK Ledeč postupuje

12.06.2016 18:18

FK Kovofiniš Ledeč neponechal v neděli 12.6.2016 nic náhodě a v posledním kole I.A třídy porazil na domácím hřišti TJ Sokol Habry rozdílem třídy 7:1. Bez ohledu na ostatní výsledky svých soupeřů se tak stal vítězem krajské I.A třídy v sezóně 2015/2016 a zajistil si tím postup do krajského přeboru mezi mužstva Humpolce, Polné, Přibyslavi, Chotěboře a dalších, kam ledečská kopaná patří. Sousední Světlá nad Sázavou ale přes vítězství v posledním kole z krajského přeboru sestupuje.

Přitom FK Kovofiniš Ledeč působil ještě před dvěma roky v sezóně 2013/2014 v I.B třídě, kam sestoupil po předešlém černém období plném špatných výsledků, rozhodnutí a existenčních potíží. Ve zprávě výkonného výboru z té doby je uvedeno:

Sezóna 2012/2013 zakončila černé období našeho klubu. Mizérie výsledků posledních sezón vyvrcholila na jaře sestupem A týmu dospělých z I.A třídy krajské soutěže. Vrcholem celého jarního snažení byla naprostá ignorance přípravy na mistrovské utkání a to jak ze strany hráčů, tak hlavně ze strany trenéra. S výsledky prvního týmu šly ruku v ruce i výsledky ledečského B týmu. Neúčast hráčů při mistrovských utkáních tak hasili hráči dorostu, kteří přes veškerou jejich snahu prozatím na hru dospělých nestačí. Naprosté bezvládí v klubu maskované za lži a neumětelství, kumulaci funkcí pod jednu nekompetentní osobu bylo terčem posměchu a tázavých dotazů nejen bývalých hráčů a příznivců z Ledče, ale i z tábora našich soupeřů. 

Ledečský fotbal se ocitnul víceméně opět na začátku. Do nové sezóny vstupujeme s očekáváním, bez růžových brýlí, ale s odhodláním vše řešit.

Úkol nejen pro nový výbor se týká ekonomického zajištění fungování klubu, narovnání konstruktivních vazeb při jednání s majitelem a provozovatelem sportovního areálu - Městem Ledeč nad Sázavou. 

Žádáme proto všechny  Ty, kterým není lhostejný osud ledečského fotbal (hlavně bývalé, ale i současné hráče), aby nám v nelehké práci pomohli. 

Doba temna, kterou sebou přineslo tehdejší vedení radnice, postihla a málem zadusila i ledečský fotbal. Na radnici v tu dobu totiž panovalo též "naprosté neumětelství maskované za lži, kumulace funkcí pod jednu nekompetentní osobu, což bylo terčem posměchu a tázavých dotazů" a z čehož se Město vzpamatovává doposud.

V další zprávě výkonného výboru je nastíněna nelehká situace v komunikaci s tehdejší ledečskou radnicí, která uměla v letech 2011-2014 pouze hezky oranžově slibovat a sliby pak neplnit. Přesto se novému výboru pod vedením Ing. Vratislava Noska podařilo ekonomickou situaci za pomoci sponzorů stabilizovat, havarijní stav technického zázemí klubu postupně a povětšinou vlastními silami odstraňovat a hlavně přivést zpět do A mužstva bývalé ledečské hráče v čele s hrajícím trenérem Martinem Turkem, kteří po doplnění mužstva o další ledečské odchovance se dokázali během tří sezón odrazit ode dna a po své spanilé jízdě napříč krajskými třídami postoupit až do krajského přeboru.  Blahopřejeme!  -sv-   

O utkáních I.A třídy informuje pondělní Havlíčkobrodský deník zde. Druhý v pořadí Dobronín taky doma vyhrál 3:0, tak bylo dobře,  že ledečtí fotbalisté neponechali nic náhodě a poslední utkání přesvědčivě vyhráli. Minulý soupeř z Leštiny vyhrál 4:2 v Polné a udržel se tak na 7. místě konečné tabulky I.A třídy. Leština byla jedním ze dvou soupeřů, kteří FK Ledeč dokázali porazit. S Leštiňáky jsem se podáním ruky zdravil i na ledečském stadionu mezi diváky. S několika Ledečáky jsem se pozdravil taktéž. :-)  

Článek a Foto: HB Deník a Simona Lukšíčková

—————

Zpět