Jste připraveni?

03.03.2018 00:03
Na co? Na kontakty s nimi.
Jeden z nejuznávanějších teoretických fyziků na světě, Michio Kaku, se domnívá, že lidstvo bude ještě v tomto století kontaktováno nějakou mimozemskou civilizací. Zatím si však netroufá odhadnout, zda se s ní dokážeme dorozumět. Více zde
Kaku tuto svou předpověď vyslovil minulý týden na Redditu během akce Ask Me Anything (AMA). „Mluvit s nimi bude obtížné, protože mohou být desítky světelných let daleko. Takže v mezičase budeme muset rozluštit jejich jazyk, abychom pochopili jejich technologickou úroveň," konstatoval a dodal:
„Jsou typu I, II, nebo III??? A jaké jsou jejich úmysly. Jsou expanzivní a agresivní nebo mírumilovní." 
Zmíněné „typy" představují tři kategorie na tzv. Kardašovově škále, která pojednává o stupni rozvoje nějaké konkrétní civilizace. Kritériem pro jejich stanovení je množství energie, jež dotyčná civilizace dokáže využít (například v případě typu I jde o veškeré zdroje domovské planety).
Podle Michia lze přemýšlet i o variantě, že mimozemšťané prostě přistanou na trávníku před Bílým domem a oznámí svou existenci. „Myslím ale, že to není pravděpodobné, byli bychom pro ně jako lesní zvířata, s nimiž nestojí za to komunikovat,"  poznamenal slavný vědec. 
Jistě stojí za zmínku, že podobné výroky v poslední době zazněly i od astronoma Setha Shostaka či Stephena Hawkinga. První jmenovaný se dokonce vsadil o to, že první známky mimozemského života objevíme už v nadcházejících dvaceti letech. Podle svých vlastních slov by na to „vsadil každý šálek kávy". Více zde. Jste připraveni? 
  Mimoňovo přistání u Perly v roce 1997          Mimoň těsně před odletem do Bruselu
V Perle Posázaví připraveni nebyli a taky na to doplatili.
Zaplatili.
 
První, jediný a jedinečný Mimoň z hulvátské galaxie KromneRisz navštívil Perlu Posázaví již koncem minulého tisíciletí a oxidoval tam ještě nějaký ten pátek po úpadku doby temna
 
Měl všechny znaky mimozemšťana: 
Mluvit s ním bylo obtížné, rozluštit jeho jazyk taktéž. Jednalo se o kombinaci I. a II. typu. Byl nejprve introvertní a později expanzivní až agresivní. Občané Perly Posázaví byli pro něho jako lesní zvířata s IQ foxteriéra, s nimiž nestojí za to komunikovat. Nazýval je expressis verbis: "Das ganze ledetschische Volk ist eine Idiotenbande!" Všude kolem sebe cítil infekci, vše pro něho bylo během na dlouhou trať a vše mu trvalo několik světelných let, i když ve skutečnosti pro Perlu velmi temných. S veřejností komunikoval pouze prostřednictvím žlutých pamfletů a odposlouchaných nevybíravých nadávek. Pár oranžových stoupenců ho nějaký čas omylem považovalo za Aštar Šerana. Zvolili si ho tedy za svého vůdce a poté vyhynuli.
 
Zájmy galaxie KromneRisz jako celku byly pro něho vždy v tomto ohledu ortodoxně svaté a snaha asi milovat se asi nulová. Proto, jak jen to bylo možné, nechal na náklady svých stoupenců zbudovat pouze pro sebe novou 1,802 km dlouhou a 3,00 m širokou rozjedovou cyklodráhu na jedno slavnostní použití. Marně jeho kloakační souputníci volali:  "Zaplať pán Bů, zaplať pán Bů, 3x zaplať pán Bů!" Nezaplatil. Zaplatit to museli všichni Perleťáci. :-( 
 
Kolik? Čtěte zde.
 
Jednoho rána se Mimoň 3x zázračně dostal z tepláků do tepláků, rozloučil se s kolegou Mourkem a se slovy: "Kdo jiný, než JÁ, kdy jindy, než teď" zamířil do na hony vzdálené Hvězdokupy bruselské, aby pak cestou nečekaně místo v Bruselu skončil za brčálové pomoci uklizen na nedaleké planetce Humboletz v ústavu Hliníkově, kde mu již žádné setkání s infekční blbostí ani s během na dlouhou trať prý? nehrozí. Je tam mezi svými. 
 
Říkají mu tam VUL (Vast Universe Leader).
To rozum nebere!? -sv-

—————

Zpět