3 dny do voleb

02.10.2018 00:02
Do komunálních voleb zbývají tři dny a mně se před dvěma týdny do rukou dostaly volební materiály tří volebních stran zveřejněné zřejmě v Ledečském zpravodaji. Řeknu vám:

Nestačil jsme valit oči!

Hned ty první se svým Sociálnědemokratickým desaterem jsem musel označit slovy: 

Za 8 porevolučních volebních kampaní jsem nic stupidnějšího nečetl!

To jsem ale ještě netušil, co bude obsahovat volební leták socanů! Ten se objevil ve schránkách Ledečáků včera. No hrůza! Nebudu zde komentovat jeho celý obsah, stačí, když se zaměřím pouze na představení dvou kandidátů:

 Volební strana č.1 ČSSD: kandidát č. 3 Mgr. Petr Vaněk 

Ledeč se toho dočkala víc, dokonce 3x víc jak za doby temna.

Žádná smlouva o spolkovém domě v Habreku za desítku milionů korun neexistuje!! Existuje "pouze" Smlouva o dílo na stavbu a dodávku akce Spolkový dům Habrek, kterou zastupitelstvo města projednávalo a schválilo 14.8.2017.  Vaněk zřejmě chyběl - viz zde. Spolkový dům nebude sloužit jen občanům Habreku, ale i Obrvaně a budou-li mít zájem, tak i občanům Souboře. Ale hlavně Sboru dobrovolných hasičů z Habreku, kteří zde budou mít své zázemí v podobě garáže a skladu. Hrubá stavba Spolkového domu již stojí a nelze ji tak jednoduše zrušit nebo ukrást jako důl Petra Bezruče. :-) To by mohl zastupitel města, co následoval Hliníka do Humpolce, vědět! Pokud se město nebude starat o svoje osady, dopadne to s nimi jak s Vrbkou po době temna.

Zřízení parkovacích stání a instalace parkovacích automatů v ulici Nádražní před školou bylo také projednáváno a schváleno na výše uvedeném srpnovém zasedání ZM v roce 2017. Kdyby byl Vaněk přítomen, mohl svoje připomínky uplatnit v rozpravě a ne teď ve volebním letáku vrtěti parkovným. Po zavedení placeného stání mají rodiče mnohem větší možnost zaparkovat u školy při dopravě svých dětí. A to za pouhé 2 koruny!

K průchodu občanů do Sluneční zátoky jsem se vyjádřil již zde. Je to nesmysl č.8.

 

 Volební strana č.1 ČSSD: kandidát č. 4 Roman Soukup 

Chyby v gramatice a stylistice, které hned na první pohled kazí dojem z kandidátovy prezentace, by se na volebním letáku vládní strany asi objevovat neměly. Slova o praktikách prospěchářů a příštípkářů pocházejí asi někde ze slovníku z let 1948 až 1959. Sledoval jsem pozorně skoro všechna zasedání zastupitelstva města Ledeč nad Sázavou kromě zasedání dne 27.3.2017. Pokud tedy prospěcháři a příštípkáři zrovna ten den nepřepadli ledečské zastupitele, tak v ostatních 41 případech k tomu nedošlo a jejich praktiky jsem nezaznamenal. Ale co není, může být, tak to asi kandidát č.4 myslel. 

Pokračovat nebudu. Udělejte si obrázek sami. Anebo radši ne. Hoďte ten leták do koše! 

Je to bída! Nejsou lidi! -sv-

—————

Zpět