Záchranka v novém?

31.05.2018 00:31

Loni informovala mluvčí Kraje Vysočina o záměru Kraje vystavět v Perle Posázaví nové stanoviště krajské zdrovotnické záchranné služby. Informovali jsme o tom na našem webu zde. V Havlíčkobrodském deníku zde byly tehdy publikovány tyto informace:

 „Pokud se Kraji Vysočina podaří získat peníze z evropských fondů je připraven postavit novou výjezdovou základnu pro Zdravotnickou záchrannou službu Kraje Vysočina v Ledči nad Sázavou," informovala mluvčí kraje Jitka Svatošová. 
Budova, kde by měla záchranka sídlit, má stát na pozemku ve vlastnictví kraje. Zatím je tu objekt, který spravuje místní Gymnázium, Střední odborná škola a Vyšší odborná škola Ledeč nad Sázavou. V současnosti je využívaný školou pouze jako sklad a garáž.

V areálu Střední odborné školy strojírenské na Koželské ulici v Ledči nad Sázavou nyní vyrostl během jarních měsíců nový objekt, který je už z laického pohledu kolemjdoucích dokončen a svítí do ulice novou okrovou fasádou. Zda se bude jednat o nové stanoviště krajské zdravotnické záchranné služby, která od svého zřízení sídlila ve "dvoře" městské polikliniky, jsem se ale nikde nedozvěděl.

 Pro komplikovaný výjezd z dvora polikliniky se Kraj Vysočina v minulém roce rozhodl, že stanoviště ZZS vybuduje na svém nákladem 15 mil. Kč, který se chtěl pokusit pokrýt dotací z EU. O tom, jak se mu to podařilo a zda se ZZS už do nového objektu stěhuje nebo bude stěhovat, jsem zatím nenašel ani na stránkách Kraje, ani v regionálním tisku žádnou zmínku. 

Proto vám místo dalších informací mohu dnes nabídnout pouze fotografii nového objektu pořízenou včera 30.5.2018 v 11:35 hodin mnou osobně drze přímo na místě. -sv- 

Podle Přehledu investic zveřejněném na stránkách Kraje Vysočina se jedná o:

Výstavbu garáže a skladu číslo akce 0001710310000 za 2 386 940 Kč. 

—————

Zpět