Nové stanoviště ZZS

06.03.2017 10:18

Koncem ledna jsme za vás přečetli článek v Havlíčkobrodském deník o záměru Kraje Vysočina postavit v Ledči nad Sázavou nové sídlo pro záchranáře. Článek jsme nazvali Nové záchranka v Ledči. Nyní se k tomuto záměru vrací i server iDnes, který před hodinou publikoval článek s dlouhatánským názvem  Záchranáři v Ledči nad Sázavou chtějí vlastní stanoviště na okraji města . Obsahuje nejen vyjádření záchranářů, ale i hejtmana a jeho náměstků. Nové stanoviště ZZS by mělo stát 15 mil. Kč. 

„Jednáme s projektantem a hledáme vhodné řešení. Porovnávat budeme i provozní náklady. Konečné rozhodnutí padne v polovině března,“ předpokládá náměstek Pavlík.
Výhodou nového stanoviště má být jednoduchý výjezd na hlavní silnici a také velký rozvojový pozemek okolo plánovaného sídla. Navíc by záchranářům odpadly náklady spojené s nájemným.

„To se teď navíc opět zvýšilo," řekl hejtman Vysočiny 

V celém regionu má zdravotnická záchranná služba k dispozici 21 výjezdových základen. „V současné chvíli neuvažujeme o výstavbě jiného nového stanoviště,“ konstatoval další z náměstků hejtmana Vladimír Novotný.

Celý článek si můžete přečíst zde. -sv-

—————

Zpět