Nová záchranka v Ledči

28.01.2017 08:37

Havlíčkobrodský deník dnes na svém webu zveřejnil zajímavou zprávu:

Kraj Vysočina plánuje výstavbu nové výjezdové základny záchranářů v Ledči nad Sázavou. Stavba v hodnotě 15 milionů korun by měla s pomocí evropské dotace vzniknout do konce roku 2020. Projektový záměr již schválili krajští radní.

„Stavba nové základny záchranářů je nutná kvůli špatnému dispozičnímu uspořádání základny v areálu polikliniky a nevyhovujícím garážím. Současné umístění v centru města u hradu ??? :-) znamená pro záchranáře také zhoršenou akceschopnost," uvedl náměstek hejtmana Vladimír Novotný.

Základna vznikne na okraji města u výpadovky k dálnici D1 na pozemku ve vlastnictví Kraje Vysočina. Stojí na něm sklady a garáže využívané střední školou. „Zatím jsme ještě nerozhodli, jestli budovu zrekonstruujeme nebo zdemolujeme a postavíme novou, ale pravděpodobnější je demolice," pokračoval Novotný.

No vidíte a jde to i bez ledečských oranžových udavačů. 

Sice akceschopní záchranáři budou blíž k dálnici, ale také budou muset dál povětšinou komplikovaně projíždět centrem města na Světlou, na Hradec, na Habrek, na Kozlov, nebo do ledečských hospod, které jsou skoro všechny u řeky, kdežto směrem k D1 je již, co by kamenem dohodil, kraj Středočeský, ale budiž. Třeba v další "pětiletce" naplánují krajští radní i obchvat města z koželské křižovatky přes pole a údolí směrem na Ostrov. Pak by to už smysl dávalo. Jenže to zase nebudou k dispozici evropské dotace! 

Ale, co se do toho ještě pletu, že jo? Pro mě, až jednou pofrčí záchranka, tak to bude z Habrů, a pohřebák ze Světlé. :-)

Celý článek i s jednou úsměvnou nepřesností si můžete přečíst zde. -sv-
Zdroj: https://havlickobrodsky.denik.cz/zpravy_region/v-ledci-vznikne-nova-zakladna-pro-zachranare-20170128.html

Zdroj: https://havlickobrodsky.denik.cz/zpravy_region/v-ledci-vznikne-nova-zakladna-pro-zachranare-20170128.html

—————

Zpět