V neděli bylo rušno

14.08.2018 07:02

V neděli bylo u Štěpinkové zdi nářků (ŠZN) rušno. Přijeli se na mě podívat děti. Průvodce a strážce Falco měl co dělat, aby svůj revír uhlídal.

Dopoledne zavolala Štěpinka, že se za mnou na chvíli staví. Za čtvrt hodinky stála u chalupy. Jak mě uviděla, hned mi povídá: 

"Seš zase nějak zarostlej, musím tě ostříhat."

Při stříhání jsme si povídali a Falco na nás dorážel. Žárlí, když jsme u sebe. :-) 

Kolem Štěpinky se stále ometal, až z toho vznikla tahle fotka: Kočka se psem.

Na té druhé jsou dva kocouři: David s Pavlem. Nebo zleva doprava: Pavel s Davidem. Ti se zastavili před polednem podívat na chatu a "tatu" a na ŠZN. Nejdříve si v Perle Posázaví řekli:

"Musíme zajet na chatu, za svojim tatu."

A já natáhl staré tepláky, všechno co umí, maj od taty. :-)

Poseděli a poklábosili se mnou na zápraží dobrou hodinku. Falco se jim předváděl, jak skáče přes ploty, nosil jim polínka z nové hromady dříví, kterou jsem přes víkend pořezal. Dřevo mi pro změnu dovezli již v pátek synovcové Tomáš s Jardou traktorem/malotraktorem od svého a kdysi taky mého rybníka. Všichni jmenovaní jsou totiž Vrbovi včetně Falca a rybníku. Celou fůru kmenů na valníku mi vysypali naproti bránce. Už tam není a z kmenů jsou polínka. Během týdne polínka rozštípu z nich sestavím další ŠZN.  

No a navečer se zastavila na kafe sestra. Ta jediná už léta Vrbová není, i když rozená ano. Nebo vlastně Anna. Té se dřevo pěkně vyrovnané kolem chalupy líbí nejvíce a velice. Do ŠZN však nic nenašeptává, to spíše do mne. Ale vždycky říká: 

"Ne abys to někam psal. To si nech pro sebe. Nebo ti už nic neřeknu."

Taky si to nechávám. Jen na všechny dohromady napráskám, že je mám rád. :-) -sv-

—————

Zpět