Uzavírka II/150 na iDnes

23.04.2018 16:28
Stavební sezona na vysočinských silnicích se rozjela naplno. A to i na důležitých tepnách, po kterých denně projíždí tisíce aut. Reportéři MF DNES vybrali devět míst mimo dálnici D1, kde musí řidiči počítat se zdržením nebo se jim v ideálním případě raději úplně vyhnout.
Jako pátou v pořadí uvádí úsek Vilémovice - Leštinka na Ledečsku (II/150)
Řidiči, kteří pendlují mezi Ledčí a Světlou nad Sázavou, lamentují kvůli uzavírce v úseku Vilémovice - Leštinka. Kraj Vysočina nechává narovnat dvoje serpentiny, silnice bude uzavřená od 10. dubna zřejmě až do 1. listopadu.
Pro obyvatele Ledče je to velká komplikace, protože jsou odstřihnutí od Světlé a Havlíčkova Brodu. Oficiální objížďka vede po úzkých silničkách přes Pavlov, Opatovice a světelská sídliště, kamiony musí přes Habry.
Přečetl za vás na iDnes -sv-
 
Související článek: Objížďka do Světlé
 
Dal jsem si dnes po 14. hodině "práci" a vleže na houpačce spočítal, že po objizdné trase na Habry projede za hodinu v obou směrech dohromady po obydlené zatáčce ve Štěpánově 80 vozidel, z toho 10 kamionů a 15 dodávek či menších nákladních automobilů. Lamentuji proto také: Nerušte mé kruhy! :-)

—————

Zpět