Trpišovice nesouhlasí

05.04.2018 12:29

Na radiu Impuls byl 18.3.2018 publikován rozhovor se starostkou Trpišovic, ve věci záměru vybudování cyklostezky na Stvořidlech. Přepis článku vám přinášíme níže a rozhovor si můžete poslechnout zde.

Ekologický posudek označuje záměr radnic ve Světlé nad Sázavou a Ledči nad Sázavou za nemožný. Stvořidla jsou cennou přírodní rezervací a asfalt a betonové mostky tam podle ekologů nemají místo. Údolí Stvořidel včetně peřejí řeky Sázavy leží v katastru obce Trpišovice, která s plánem obou měst nesouhlasí.
Starostka Marie Širajchová proto Rádiu Impuls řekla, že zatím má radost: 
„Já to beru jako dobrou zprávu. Myslím si, že toho asfaltu už je všude dost. Že by se to tam opravdu mělo jen zpevnit a udělat dřevěné mostky, aby se tam dalo procházet… Myslím, že přes Stvořidla by to mělo být takto přírodní…“.
Starostka Marie Širajchová ale čeká, že Světlá ani Ledeč nad Sázavou to nevzdají a odvolají se na kraj. Trpišovice se ale svým negativním postojem podle ní také tajit nebudou…
 
Na serveru iDnes jsme pro vás vyhledali články věnované této vysněné akci rok po roce:
Pokud se vám je nechce číst, prohlédněte si alespoň nádherné obrázky ve Fotogaleriích, ať si připomenete krásu a divokost Stvořidel. S použitím "oblíbených" slov venkovského právníka lze zatím konstatovat, že se jedná expressis verbis o běh na dlouhou vyasfaltovanou trať a že (s prominutím) obyčejná vesnická starostka má více rozumu, než někteří starostové posázavských měst honosící se titulem m_g_r., což jim teda nezávidím. :-) -sv- 
 

—————

Zpět