Svatební šílenství

30.07.2017 08:59

Včerejší poslední červencová sobota byla ve znamení svateb. Zřejmě asi jako všechny ostatní letní soboty, kdy lze svatební hosty pozvat na zahradní párty a slavit pod širým nebem až přes půlnoc. Sousedi jsou dost často mezi pozvanými hosty, takže se rušení nočního klidu aktivně podílejí a nestěžují si.

Včera se ženil Andrej na Čapím hnízdě, vdavky absolvovala tak moje praneteř Zuzka v Ovesné Lhotě a Štěpánčina kamarádka Niki někde v Milevsku. Že vám ta jména nic neříkají? No, Andreje snad znáte všichni a o jeho svatbě se můžete dnes dočíst všude, kde se veřejně píše. Bleskem počínaje a webem LBC konče, kde pouze pogratulujeme a popřejeme hodně štěstí nejen na Čapím hnízdě, ale třeba i ve volbách. :-)

Zuzku a Niki nejspíš neznáte, a to máte smůlu. Jsou to hezké holky, dnes už mladé paní, které ve svých 25 či 22 letech řekly včera poprvé své ANO svým vyvoleným. Ani jim nebudu kazit pocity štěstí nějakými nemístnými poznámkami a popřeji jim hodně štěstí. Zuzce jsem tak učinil včera osobně a u Niki tak zajisté i za mě učinila moje dcera Štěpánka. Budou ho potřebovat. 

Absolvoval jsem spoustu svateb jako oddávající. Určitě více jak stovku. Jako oddávaný "pouze" dvě. Bral jsem si tehdy shodou okolností taky 22 a 25 leté nevěsty a vzpomínám na ně rád. Jak na svatby, tak na nevěsty. Když jsem však zalistoval mezi svými kreslenými vtipy z let před první svatbou, našel jsem jeden, který vtipně vystihuje, co novomanžele možná čeká. Tak ho k tomuto článku přikládám.

Mám ještě jeden, ten jsem zveřejnil v článku Kreslený humor. Ten bych nikomu nepřál. -sv-

—————

Zpět