Petice v Ledči

24.11.2017 00:24

Petice za zachování přímého autobusového spojení z Ledče do H. Brodu se v těchto dnech podepisuje v Ledči na Informačním centru. K protestům proti plánovaným změnám ve veřejné dopravě se důrazně připojují i starostové a občané okolních obcí. Píše o tom včerejší Havlíčkobrodský deník zde.

V Ledči totiž přijdou o výhodný přímý autobus do Havlíčkova Brodu. Podle Kraje Vysočina autobus nahradí ale mnohem lepší vlak. „O vlaky nestojíme, chceme svůj autobus, vzkazují krajským úředníkům obyvatelé Ledečska. Od minulého týdne mohou návštěvníci informačního centra v Ledči podepsat petici za zachování přímých autobusových spojů z Ledče do Havlíčkova Brodu a zajištění dopravní obslužnosti pro malé obce. V současné době je na petici skoro 200 podpisů. V čele petiční akce stojí za vedení města Ledeč starosta Zdeněk Tůma.
Jak vysvětlil Tůma, bylo pro starosty celého Ledečska šok, když se dozvěděli letos na jaře na jednání se zástupci kraje, že má být zrušen přímý autobus z Ledče do Havlíčkova Brodu. „Tento byl pro občany Ledče nahrazen vlakem, případně alternativním autobusovým spojem pouze do Světlé nad Sázavou a následně s přestupem na vlak a dopravu na vlakové nádraží v Havlíčkově Brodě. „Bohužel zhotovitele řádů nepřesvědčila nutnost zavedení přímého spoje ani pro staré a nemocné občany, kteří tyto spoje využívají při cestě do nemocnice ani pro matky s dětmi a školáky, kteří takto budou nuceni nejen několikrát přesedat, ale cestovat autobusem téměř přes celý Havlíčkův Brod,“ konstatoval starosta Tůma i další starostové z Ledečska.
O chystané petici vím od Dušiček, o chystaných změnách ve veřejné dopravě již někdy od března t.r. Na našem webu LBC jsme se této problematice věnovali již zde.  -sv-

—————

Zpět