Óbr akce se odkládá

26.03.2018 09:18

Tak se dneska kácet nebude. Vše se odkládá až na podzim. Dneska kiksnul traktor, který měl zatlačením stromy nasměrovat do správného místa, aby nepoškodily vše kolem. Sloupy, dráty, ploty, čumily, stromy naproti. Zítra už nemůže moloch ČEZ. Ještě že povolení ke kácení platí i na podzim. Pak celou tu óbrakci začátkem listopadu holt zopakujeme. 

Obr Koloděj svoji obryni Růžovku pomlázkou neomladí a její zapálená lýtka neochladí. Chudáček. Ledaže by trochu silněji kýchl a stromy by pak spadly samy. Musel by ale od jihu. To on už umí a ví, kde je jih. Trochu jsme spolu trénovali. :-) 

K tomu, že stromy spadnou samy, ale do podzimu může klidně dojít. Podívejte se na tu nakloněnou tmavou vrbu. Ta při silnějším větru od jihu spadne na dráty a bude. Dráty zpřetrhá a všichni se tady sjedou třeba v červenci po některé letní bouři. Ale já jim to říkal, já jim to říkal.

Ještě že jsem měl rozum a neplašil zbytečně sousedy. Měl jsem jim do dneška oznámit, že budou kolem poledne dvě hodinky bez proudu. Jsou už starší, fejs nemají, tak jsem se je chystal teď po ránu obejít osobně. A místo toho mi zavolali Čezáci: 

"Tak, pane Vrba, až na podzim. My vždycky plánujem práci na týden dopředu." 

V létě z toho můžou být ale při takovémto přístupu klidně i dva dny! S plzeňským Čezem totiž jednám o ořezu stromů už dva měsíce! 

Jo, s obry a molochy se špatně jedná. To se prý musí ve verších. :-)

Dnes to nejde, možná zítra.

Zítra volá jiná chytrá:

Dnes to nejde, až za týden.

Ozveme se. Hezký den. 

To rozum nebere!? -sv-

P.S. Jedna pozitivní zpráva: V lednici jsem chladil na dnešek okolkovanou láhev rumu. :-)

Tak na zdraví!

—————

Zpět