Na den přesně po dvou letech

06.04.2018 06:04

Na den přesně po dvou letech se spolu přišly zase ukázat. Další nečekaná návštěva, tak jsem tehdy pojmenoval fejeton o nich. O dvou ropuchách, které jsem po ránu spatřil na kamenném zápraží, jak se pomalu hlemýždím tempem šinou podél chalupy. Vlastně se šine jen ta ropucha spodní, to je samice. Její líný partner se jí usadil vyčůraně na zádech a nechá se pohodlně a příjemně nést. Kdyby ji alespoň navigoval, ale i to by bylo špatně. Směrem na sever, kam se šinou, je sice rybník Vrbák, ale cesta k němu je nebezpečná, špatně schůdná a dvakrát tak dlouhá, než směrem opačným. Musí se překonat asfaltová silnice, pak šípkové keře, zarostlá podmáčená louka a nakonec strmá stráň na hrázi.

"To sis vybrala špatnou cestu a špatného partnera, holka nešťastná. Pěkně línej příživník. Stejně, jak ten pišingr minule. Že si pořád vybíráš takové vošoustky! Počkej, já ti teda znova pomohu, jako před lety, ale je to naposled. Příště se už na tebe vyprdnu," řekl jsem jí a doběhl jsem rychle do chalupy pro dvě lopatky na smetí, na tu větší je nahrnul, tou menší přikryl, udělal čelem vzad a vyrazil směrem na jih, kde se dvacet metrů od chalupy nachází rybník Návesák. Tam jsem je šoupnul rovnou do vody, aby si mohly taky šoupnout. 

Byly z toho pěkně vykulené, oči navrch hlavy. Samice udělala pár temp směrem k rákosí, kde se zachytila a oddychovala. Ten její přívažek se ani nepohnul, seděl ji za krkem jak přerostlé klíště. 

To má tak někdo život. Až do lože si ho partnerka donese! A já vůl jim při tom ještě asistuju a ještě jim pořídím foto ze svatební cesty! :-) -sv-

Kdo víc touží po vodě?

Kdo zůstává v pohodě?

Kdo se vozí na své staré?

Kdo má samců celý harém?

Nemáte potuchy?

No přece ropuchy!

I v říši člověčí

se po nich opičí!

:-)

—————

Zpět