Letecká dálnice

28.03.2017 11:25

Během současného slunečního počasí vyhlížím každý den před polednem na leteckém radaru linku UAE139 z Dubaje. Kde se nachází, kudy letí a zda ji náhodou nezahlédnu u nás nad chalupou. Proč? Tady nad Vysočinou letí už asi jen v 5-ti kilometrech, rychlostí kolem 800 km/h a je to na průzračném nebi nádherná podívaná, jak klesá ku Praze.

V noci pak pro změnu pátrám nad severním obzorem po polární záři, ta v těchto dnech byla v Čechách taky k vidění. U nás v dolíku na dně budoucího jezera však nemám šanci ani se svým triédrem. Tak raději dneska nedočkavě vyhlížím pojízdnou prodejnu, která mi přesně v poledne přiveze do obydlené zatáčky na náves pivo, chleba a toaleťák. Nic z toho si totiž nedokáži uvařit, upéct, vyrobit, ukrást, ani vygenerovat. :-) 

Před chvílí jsem znovu mrknul na letecký radar a linku UAE139 zahlédl ve frontě - dálnici nad Černým mořem. I takhle je to zajímavá animovaná podívaná. Airbusy A380 jsou na ní znázorněny jako ty největší čtyřmotorová letadla a je jich tam za sebou naštosováno hafo! No koukněte se sami, pořídil jsem pro vás PrintScreen, jen na něm jich lze napočítat současně ve vzduchu 21. A já si běžím pro ten pojízdnej nákup. :-) -sv-

  

—————

Zpět