Krátká paměť

22.11.2016 12:37

Kde bydlí krajští radní, tam to vzkvétá.

Píše dnešní MF Dnes a dodává:

Od té doby, co byl krajským náměstkem pro dopravu Libor Joukl, dočkala se jeho domácí Přibyslav nových silnic. Z každě strany se už několik let do města jezdí po novém asfaltu.

Od té doby, co byl krajským radním Zdeněk Chlád, přestala Ledeč nad Sázavou šířit myšlenku na odchod z Kraje Vysočina. Už se necítila odstrčená. Právě Ledeč je bydlištěm dnes už bývalého radního.

Před lety v radě zasedala Alena Štěrbová. Byla z Humpolce a měla na starosti školství. A do Humpolce se tehdy začala stěhovat sloučená Zemědělská akademie. Střední škola proto opustila i své velké sídlo v Havlíčkově Brodě.

Nevím, jak v Přibyslavi a Humpolci, ale v Ledči tato rovnice určitě neplatí. Že by za krajského radního Chláda Ledeč jeho přičiněním vzkvétala, to tedy konstatovat nelze. Alespoň v takové souvislosti, jak je v MF Dnes uvedeno. Naopak, v Ledči se od nepaměti říká, že "Ledečák vysoko, tragédie pro město velmi blízko!" To jsou slova starosty Karla Urbana publikovaná v roce 2002 v Ledečských novinách č. 4/2002 na str.7, která lze dohledat na městském webu v sekci Ledečský zpravodaj. Pokud se vám to nechce hledat, tak stačí nahlédnout do mého fejetonu "Proč tomu tak je?"  

Autor článku Kde bydlí radní.. psal před čtyřmi roky v MF Dnes toto:

02.3.2012 Ledečsko se chce odtrhnout od Vysočiny.

11.3.2012 Ledeč chce mít svůj vlastní malý okres. Klidně "přesídlí"...

21.3.2012 Ledečsko si do června zjistí, kde bude líp

14.5.2012 Kraj nespravuje cesty, zlobí se v Ledči

Je pravdou, že v té době nebyl Zdeněk Chlád ještě krajským radním, tím se stal až o půl roku později na podzim 2012, ale je také pravdou, že tehdejší doba temna nebyla ještě ani v polovině svého trvání a její prominenti, ledečtí Pat a Mat, stihli již jen po výše připomenutém mediálním humbuku uspořádat schůzku na téma malý okres se středočeským hejtmanem Davidem Rathem měsíc před jeho zatčením a po něm již přestali o odtržení mluvit. Už se asi za ním "přesídlit" nechtěli a své "myšlenky" raději šířit přestali. :-)

Po roce pak navíc přestali mluvit jak s Liborem Jouklem, tak i se Zdeňkem Chládem a pár týdnů poté i s hejtmanem Běhounkem. Rozhádali se prostě s kdekým a s každým zároveň. I se svou rodnou stranou! Pat poté vystoupil z poslaneckého klubu Kraje a pak i ze strany a Mat za něho zaskočil do zastupitelstva města a vzal si ho schovívavě zpět do místní organizace. Že by tedy Ledeč za první polovinu fungování tehdejší krajské rady vzkvétala, se ani říct, ani domýšlet, ani napsat nedá!!!

Až nástupem nynějšího nadstranického vedení radnice koncem roku 2014 se začal vztah Ledče a Kraje měnit. Z Kraje tehdy zaznělo: Hned se lépe jedná!

Tím nechci Zdeňkovi Chládovi upírat nějaké jeho zásluhy o Ledeč, i když jich taky moc na komunální úrovni nenacházím, ale třeba mi už věkem slábne zrak. Připitomělá a potemnělá oranžová situace v letech 2011-2014, na které se výrazně podílel svoji účastí při povolebním vyjednávání v roce 2010 i on sám, nebyla pro Ledeč ani trochu příznivá a pro nějaký její podporovaný rozkvět už vůbec ne. Ještě tak občas něco přikrýt či přesídlit. 

To by však potřebovalo další osvěžení paměti a další článek. -sv- 

 

 

 

—————

Zpět