V čem je chyba?

29.03.2018 00:29
Chyba je v systému, jsme přepolitizovaní.
Pořád jen hledáme, kdo nahradí druhého, kdo že to bude dělat líp. Vyčerpáme veškerou energii a potenciál ve volbách. Politici se stále dohadují o úplně něčem jiném, než potřebují lidé k životu. A zatím kolem nás chátrají mosty, vlak z Berlína do Vídně jezdí oklikou přes Německo, autobusy do Brodu se ruší, asfaltová cyklostezka by chtěla protnout Stvořidla, bazény se plánují na zelené louce za sídlištěm, dálnice a úřady jsou ucpané a zastaralé, krajské komunikace silniční i drážní rozbité, lýkožrout nás sežere. Zdroje potřebné k životu (voda, potraviny, energie) docházejí anebo se s nimi plýtvá.
 
Chybí tu vize, za kterou by všichni šli, a koncepce, jak tu vizi realizovat. 
 
Za Béma, ať byl, jaký byl, se alespoň začal v Praze stavět tunel Blanka, za Ratha, ať byl, jaký byl a krmil tu bestii nebo sebe, se stavěly obchvaty středočeských měst a obnovilo se historické centrum Kutné Hory, za Babiše, ať je, jaký je, vzniklo Čapí hnízdo, EET a zeštíhlel úřad vlády. A systém je dneska za to kriminalizuje a dehonestuje. 
 
Prezident Zeman, ať je jaký je, ale řádně jsme si ho zvolili, požádá v pondělí BIS o prověření, jak to bylo u nás s tím smrtícím Novičokem, a je proto druhý den v úterý svými politickými odpůrci nařčen z vlastizrady, dvacet dní po své inauguraci!!!
 
Přestože se nám daří dobře, rostou platy, rostou důchody, občas rostou i houby :-), klesá zadlužení státu i nezaměstnanost, tak neklid ve společnosti vzrůstá. Jsme totiž zahlceni negativními informacemi.
Chyba je v systému a jsme přepolitizovaní.
 
No počítejte se mnou: ODA, KDS, SPR, Unie svobody, TOP, Úsvit, Věci veřejné, LIDEM, Zelení, SPD, STAN, Piráti. To jsou ty politické subjekty, co jen na chvíli nahlédly do sněmovny a byly financovány za své mandáty! Ty tradiční KDU-ČSL, KSČM, ODS, ČSSD samořejmé taky. Na ANO jsem nezapomněl, to ale tak trochu stojí mimo systém, i když ho taky využívá.
A pak existují ještě další subjekty, které se tam nedostaly, ale získaly ve volbách potřebných 1,5% resp. 3% hlasů a tím také finance do své kasy. Těch je téměř stejný počet, jen namátkou (SSO, SPO, SNK-ED, DEU, Důchodci, Soukromníci, Žít Brno, Starostové, Suverenita, Dělnická strana)
 

Příspěvek na úhradu volebních nákladů

Příspěvek na úhradu volebních nákladů je jednorázově vyplácen po volbách a odvíjí se od absolutního počtu získaných hlasů. Politická strana, která ve volbách do Poslanecké sněmovny získá alespoň 1,5 % hlasů, dostane 100 Kč za každý hlas; politická strana, která ve volbách do Evropského parlamentu získá alespoň 1 % hlasů, dostane 30 Kč za každý hlas. Strany nedosahující nutného podílu hlasů nemají na státní příspěvek nárok.

Příspěvek na činnost

Příspěvek na činnost je každoroční a rozděluje se dále na:

  • stálý příspěvek - činí ročně 6 000 000 Kč pro stranu a hnutí, které získaly v posledních volbách do Poslanecké sněmovny 3 % hlasů. Za každých dalších i započatých 0,1 % hlasů obdrží strana a hnutí ročně 200 000 Kč. Obdrží-li strana a hnutí více než 5 % hlasů, příspěvek se nezvyšuje a strana či hnutí obdrží 10 000 000 Kč.
  • příspěvek na mandát - poslance nebo senátora činí ročně 855 000 Kč a na mandát člena zastupitelstva kraje a člena zastupitelstva hlavního města Prahy činí ročně 237 500 Kč. Tento příspěvek byl v roce 2011 snížen o 5 % z původních 900 000 Kč, respektive 250 000 Kč.
Ministerstvo financí ČR vyčíslilo příspěvky politickým subjektům za rok 2017 takto:
  1. příspěvky na činnost                       523 866 666 Kč
  2. úhrada volebních nákladů 2017       482 331 500 Kč
Položka 1. za celé volební období činí        2 095 466 664 Kč
 
Když ty dvě položky sečteme, dostaneme 2 577 798 164 Kč   pro politické strany!
 
Počet členů parlamentních stran přitom nepřesahuje 120 000, což je 1,1% občanů ČR.
 
O jejich "kvalitě" pochybuje otevřeně František Ringo Čech zde. A ti nám pak vládnou!
 
Stát si tedy svůj politický systém dobře platí. Ale výstupy toho sytému nejsou dobré!
 
Nebo jinak: K volbám přišlo 60,84% z 8 374 501 voličů. Straníků z toho je pouze 1,43%!!
 
To však není všechno. Pouze náklady PS PČR vychází ročně na 1,1 mld. Kč
 
Tak tolik nás ta sranda stojí!!! To by mohli tedy přestat kecat a začít makat!
 
Jenže to je zase o té Ringově kvalitě!
 
To rozum nebere!? -sv-
 

—————

Zpět