Falcovy výlety

22.07.2017 09:00
Před třemi lety jsme si se Štěpánkou pořídili Falca. Přivezli jsme si ho 22. července 2014 z Krouné u Hlinska za pětistovku. Byl to takový malý bezejmenný nanuk. Něco mezi psem a ledním medvídkem. Cestou domů jsme mu v autě vymýšleli jméno. Já navrhl Bastien a tím převedl Štěpánku do Nekonečného příběhu a tam byl přeci hvězdou Falco - létající pes. A jméno pro malého nanuka bylo na světě!
Falco mu teda nezůstává nic dlužen. Jako létacího psa jsem vám ho už představoval několikrát. Přeskakuje snadno a plavmo metrové ploty, když jsou náhodou vyšší, dokáže si vždy nalézt nebo prorazit či vykousat otvor mezi tyčkami, kudy se protáhne na svobodu a vyráží na své výlety. Nejprve do vsi, pak do polí a nakonec se vrací po krajské komunikaci II/346, kličkuje mezi kamiony, což vidím velice nerad, kdyby nějaký ten kamion porazil, tak to bych se nedoplatil. :-) A tak mu vždy běžím naproti se strachem, s obojkem a s piškoty v kapse. 
Je zajímavé, že jeho výletní trasa má tvar ležaté osmičky - zřejmě reminiscence na ten Nekonečný příběh. Anebo možná taky tvar ležícího E.T. Naštěstí ta osmičková trasa nebývá delší jak 2 km. Během svého výletu Falco očuchá vše, co ho vábí a zajímá, při levotočivé západní obrátce se nezapomene vyválet v hnoji. Je na něho pak ale opravdu krásný pohled, jak běží celý navoněný vesele bez obojku a s hlavou vztyčenou přes pole ke vsi. Horší pohled je, když takto přes pole upaluje ze vsi! 
Pokaždé se za ním vydávám a absolvuji tak alespoň polovinu jeho trasy. Paní doktorka by ze mě měla radost. S Falcem máme jinak mnoho společného - on je létající Falco, já létající Slávek. V hnoji se s ním však neválím. Pokud tedy vysílením neupadnu. Oba se pak domů vracíme spořádaně vedle sebe kráčející a pěkně zadýchaní. On smrdí hnojem, já potem. To však u obou spraví pořádná osvěžující sprcha. Plot si pak musím ale spravit sám.
Falco je šťastný drak z pohádkové Říše fantazie, křídla žádná nemá a ani nepotřebuje, stejně jako já, ale je vskutku dobrým letcem, přítelem a druhem Bastienovi, kterého mu ve Štěpánově nahrazuje jen o něco starší létající Slávek. :-) -sv- 

—————

Zpět