Doporučení socanům

20.02.2018 00:20
 
Přátelé, chcete někdo vědět třeba:
 
a) Co řekl Zeman na sjezdu?
viz video ČT24 zde
 
Ke klientelismu
Varujte se jedné věci, která unikla z e-mailu Bohuslava Sobotky. Tehdy tam byl jeden e-mail od pana Václavíka, který zněl: "Slávku, je mi 60 let a chtěl bych být politickým náměstkem na jakémkoli ministerstvu," konec citátu. Pane Bože, copak toto není hrůzné! Copak právě toto není onen fakt, proč sociální demokracie touhou po funkcích či korytech klesla na těch dnešních 7 %? Že místo toho, aby pracovala pro republiku a konec konců i pro sebe, pracovala pouze pro některé funkcionáře a nakonec ti strhli tuto stranu do propasti. 
K předsedovi
Můžeme se ptát, co vedlo sociální demokracii k tak razantnímu a více méně setrvalemu poklesu? Většina voličů jakékoliv strany zná jenom předsedu, v dobrém i ve zlém, a buď ten předseda je dokáže strhnout a má charisma anebo nedokáže, buď je, jemně řečeno, nepřítažlivý, nejemně řečeno odpudivý. Jinými slovy, moje vysvětlení zní: dostali jste se na těch 7 % především proto, protože ve vašem čele nestála osobnost. Je to smutné, ale je to tak. A já vám chci popřát, abyste si na dnešní sjezdu dokázali takovou osobnost zvolit.
K minulosti
Toto heroické období skončilo zradou, skončilo komplexem méněcennosti, skončilo závistí a diky tomu i pádem.  Budete-li si vrážet kudlu do zad, budete-li se snažit zbavovat svých názorových odpůrců, pak tím oslabujete svoji vlastní stranu a oslabujete i sami sebe. Chcete-li být skutečnými přáteli, nebuďte stranou podrazáků!
 
b) Co řekl Fico na sjezdu?

Čtvrté poselství: použiji přirovnání: když přestane fungovat bordel, je třeba vyměnit děvčata a ne postele. Jde-li o personální výměny, není třeba se toho bát. Na Slovensku chceme vyměnit krajské ředitele strany, chceme, aby ve straně byl silnější manažerský princip. - viz zde

c) Co řekl Ringo na Nově?
Stranickej život nedovoluje k proniknutí kvality, protože já jsem to zažil. Zažil jsem od rozdělování lístků na tý místní organizaci, až teda po vysokou politiku, a můžu říct, že ... No pořád ti lidi vám pomáhaji, voleji vás na krajskou konferenci, voleji vás na nominační konferenci, voleji vás všude a ty lidi, ta skupina, která vás volí a o jejiž kvalitě nemůžete mluvit, pak musí bejt ňák odměněná. To znamená, když socani utrpěli vítězství, tak do tý Strakovky nabrali i za odměnu všechny tydlety lidi, co byli.  A to já tam jdu po chodbě a vidím, tady je ten, támhle ten je z Vršovic, ten je z Břeclavi, lidi bez kvalifikace, jejich jedinej průkaz byla ta stranická legitimace! - viz zde
 
d) Co řekl okresní předseda ČSSD?
Při řazení kandidátů jsme chtěli zohlednit nejen jejich současné působení, ale hlavně práci, kterou vykonali pro svou základní organizaci strany. Zdeněk je z Ledče a sociální demokracii se tam poslední dobou příliš nedařilo. Neuspěla v komunálních volbách a ani Zdeněk se na Ledečsku příliš neprojevil.
"Udržet fungování organizací v přátelském duchu, máme problémy například v Ledči nad Sázavou." - viz zde
 
e) Co řekl bývalý krajský předseda ČSSD?
„Ani se mě na něj radši neptejte. Je to strašný blbec. Kandidovat z prvního místa a nedostat se ani do zastupitelstva, to nemá obdoby. Úplně zazdil jednu z našich nejlepších organizací v kraji. My jsme ho už odstranili ze všech krajských funkcí a kandidátek a on nám sem teď jezdí vyhrožovat, jak si to s náma vyřídí, jak nás zničí. Měli byste si ho u vás srovnat, škodí sice naší straně, ale hlavně vašemu městu. Dokud bude mít podporu u vás, byť třeba jen u 18-ti lidí, tak si bude vyskakovat. Vím, že jsou v naší straně u vás taky rozumní lidé, a tak se divím, že to nevidí, že s tím něco nedělají!" Zdroj: To nemá obdoby! zde
 
f) Co by měla udělat MO ČSSD v LnS?
Jestli chce uspět v podzimních komunálních volbách, musí udělat to, co navrhuje Fico i Zeman. Vyměnit předsedu. Nebýt stranou podrazáků. To měla udělat už dávno!
 
To rozum nebere!? -sv-

—————

Zpět