Co zatím vězí?

11.03.2016 19:04

17 měsíců po komunálních volbách, kdy lídři většiny politických stran v Ledči nad Sázavou na celé čáře neuspěli, 16 měsíců od volby nového nezávislého starosty města a 18 měsíců od doby, kdy čelní představitelé jedné politické strany obdrželi dokument Oranžoví mocipání útočí,  lze na jejich stránkách v sekci Naši lidé nalézt u funkce Starosta Ledče nad Sázavou zcela jinou tvář, než je ta Zdeňkova. Ta by tam sice taky nepasovala, neboť současný starosta města Ledeč nad Sázavou je, doufám, stále bezpartijní a není ani členem nějaké ÚKK (ústřední kontrolní komise). 

To však ještě není vše. Po stisknutí tlačítka Osobní web, se na obrazovce vašeho PC rozsvítí oficiální stránka Města Ledeč nad Sázavou, zřejmě v duchu níže uvedeného motta  "Omnia mea mecum porto". Na to vše mě upozornil občan Ledče, kterému se vůbec nelíbí, že si někdo přivlastňuje, co mu nepatří a nosí to sebou. Po tomto upozornění tlačítko Osobní web ze stránky dne 15.3.2016 zmizelo!

Co za tím vězí? Je to důsledek obrovské setrvačnosti anebo nedostatek sebereflexe? 

Zeptal jsem se na tu stranickou sebereflexi před rokem otevřeně jednoho z čelních krajských představitelů. Proč se strana, se kterou jsem dokonce v minulosti sympatizoval a které jsem pomohl k úspěchu v komunálních volbách v roce 1998, kdy kluk z plakátu/profilu teprve do Ledče přišel, proč se ta strana ve vší tichosti a slušnosti nezbaví tváře, která jí dělá ostudu a odrazuje voliče? Odpověděl mi, že to bude otázkou vnitrostranických voleb, které by na to měly reagovat. 

Několikeré vnitrostranické volby od té doby sice v našem kraji již proběhly, ale v sekci Naši lidé se dál u funkce Starosta města Ledče nad Sázavou usmívá cizí tvář přestěhovaného Hliníka, přestože ta stránka byla očividně nositelem tváře v řadě údajů, jako jsou e-mail, věk, záliby či zajímavosti, již aktualizována. V ÚKK se také nic nezměnilo, tam to může zřejmě vyřešit až 39. sjezd. Jen v předsednictvu KVV (krajského výkonného výboru) už tuto tvář ani její nacionále po podzimní krajské konferenci strany nenajdete. Také na připravovaných kandidátkách do krajských voleb chybí. Tedy alespoň pro Kraj Vysočina, na Středočeský kraj jsem se nedíval :-)

Od počátku 11. týdne označení Starosta z profilu pana magistra zmizelo, označení člen ÚKK tam zůstává. Při srovnání s jiným jeho nedávno dostupným profilem také vymizel ze zálib motokros, což je při současném průšvihu s parkovištěm závodních strojů příznačné! :-) Další profil má třeba na pravednes.cz, kde jsou pro změnu sice mediálně zajímavé, ale nikdy nenaplněné tituly. Dál už pátrat raději nebudu. 

Mohlo by mi to být dneska už jedno, jen mě tak trochu zaráží, že v případě vykonstruovaně obžalovaného Libora si strana s vyšachováním své očerněné vůdčí ovce pospíšila docela zbrkle, a v případě všehoschopného ale jinak bezvýznamného Hliníka s Biásovým mottem "Všechno své nosím sebou" jaksi váhá.  

Ale, opravdu si říkám: "Co mi je vlastně už dneska do toho?" A odpovídám si: "Mně už nic, ale čtenáře - potencionálního voliče to možná ještě zajimat bude." 

Mělo by. Třeba si to volič vezme za své a bude si to taky nosit sebou. -sv-   

To rozum nebere!?

 

—————

Zpět