Čistky bez důvěry?

10.03.2018 00:10

Je něco shnilého ve státě českém! 

Tak ono to, co popisoval Ringo v rozhovoru s redaktorkou TV Nova, se dělo až doposud! 11 náměstků na MPO ČR, 11 náměstků na MZ ČR, sekretariáty plné hezkých slečen z regionů, stovky zbytečných a nekvalifikovaných státních úředníků na ministerstvech dosazených politickými potentáty. 

Včera dopoledne jsem chvíli sledoval jednání poslanců Parlamentu ČR, vlastně pouze vystoupení těch s přednostním právem a ztratil jsem přitom všechny iluze o jejich politické korektnosti. Snad každý z těch předsedů politických stran a poslaneckých klubů různých těch Bělobrádků, Kalousků, Fialů, tam na těch ministerských postech ty "svoje" náměstky a sekretáře hájil a nechtěl se jich vzdát! Pokud si dobře pamatuji mohlo se jednat o tři stovky úředníků, které si vláda v demisi a bez důvěry, jak každý potentát za pultíkem a mikrofonem s gustem a s důvěrou svých voličů sděloval, dovolila nyní postrádat. Provedla systémové změny, sloučila několik odborů a sekreteriátů, snížila počet náměstků, počet úředníků na přebujelém úřadu vlády. Když to přepočteme na peníze, a to pouze na průměrné výdělky státních úředníků, bez všech dalších odvodů, tak se může ročně jednat o 300 x 600 000 = 180 000 000 Kč. Slovy stoosmdesát milionů korun českých!

Za to by byly hned dva plavecké bazény. Jeden u zimáku za 80 a druhý, dražší, na sídlišti za 100! A příští rok se může postavit další ve Světlé a k tomu ještě zaplatit autobusové spoje do Brodu. A to ještě české firmy budou moci zaměstnat 300 "kvalitních pracantů" a propustit místo nich 11 Rumunů, kteří již byli v letech! :-)

Jestli tahle vláda, která chce šetřit a chovat se efektivně jako řádný hospodář, nemá důvěru a ta, která roky nešetřila a budovala koryta svým známým a stranickým kolegům, důvěru měla, tak je něco shnilého v tom státě českém!

To rozum nebere!? -sv-

—————

Zpět