Čekají nás uzavírky

27.04.2016 09:23

Tři nepříjemné uzavírky čekají na obyvatele Ledče a přilehlých obcí.

První z nich od 19.dubna již postihla Horní Ledeč, kam se z důvodu rekonstrukce Hradní ulice v Ledči ke svým domovům dostávají řidiči snad ještě přijatelnou objíždkou přes Hradec a alejí kolem kapličky zpět. Odbočení vlevo na vjezdu do Hradce je ale velice nebezpečné a zasloužilo by si přechodnou instalaci zrcadla. Dodavatelem akce je opět hradecký Unimont, který by se o to mohl postarat.

S chystanou opravou železničního viaduktu nad vilou Markéta bude spojena úplná uzavírka krajské komunikace II/150 směrem na Světlou nad Sázavou. A to hned 2x, letos díky viaduktu a příští rok kvůli silnici pod ním. Tato uzavírka bude velice nepříjemná pro ledečské obyvatele ze Zoufalky a také občany z Ostrova a Vilémovic, kteří každodenně dojíždí do Ledče za prací nebo milenkami. Řešením by mohlo být využití "polňačky" mezi Ostrovem a Hradcem, ovšem samozřejmě ne jako oficiální objízdné trasy, ale na povolenky vydávané ORP Světlá n.S. obyvatelům výše uvedených lokalit. Tím jsou myšleny povolenky k jízdě a ne k záletům. Informoval o tom ledečský starosta na posledním jednání ZM, který v zájmu obyvatel za viaduktem jedná se starosty dotčených obcí. O přesném termínu uzavírky a oficiální trase objíždky zatím rozhodnuto nebylo. Informovali jsme o tom zde a ledečský web tady. Řidiči z Vilémovic by možná dokázali nalézt další zkratku přes Hutě a Pavlov. Tu ale už asi bez povolenek.

Do třetice na Ledečáky směřující na Prahu nebo na druhý břeh vodní nádrže čeká nepříjemná uzavírka mostu přes Želivku, která by měla začít již v květnu, jak nás informovala KSÚS Středočeského kraje zde. Objízdné trasy plánuje stanovit po dálnici D1.

Velká uzavírka se také chystá od půli května v Havlíčkově Brodě na hlavní světelné křižovatce u benzínky OMV. Informuje o tom dnešní Deník.

Zda se bude letos pokračovat v rekonstrukci komunikace II/130 od křižovatky u Nezdína směrem na Kynice zatím na stránkách Kraje Vysočina marně hledám. Bylo by to třeba.

Tak šťastnou cestu všem i světelské Volze :-)  -sv-

   

—————

Zpět