Ledečák v Bitters lize

12.06.2018 00:12

Na ČT4 sport bylo možno v neděli 10.6.2018 navečer po 19. hodině sledovat přímý přenos z dalšího ligového utkání v americkém fotbale v české Bitters lize, kde mezi sebou o titul českého mistra soutěží sedm klubů, dva z Prahy, dva z Brna a po jednom z Ostravy, Pardubic a Plzně. Tentokrát se v přímém přenosu ze stadionu žižkovské Viktorie utkal pražský tým Prague Lions s ostravskými Steelers. Prague Lions po šňůře sedmi vítezství byli favoritem, ostravští oceláři po loňské účasti ve finále ligy věřili v možný úspěch. 

Oba týmy mají hru postavenou na dobré obraně, ve které za pražské lvy nastupuje i Ledečák David Vrba. Vyhlížel jsem ho na monitoru svého PC již při nástupu na hřiště, ale marně. Dres s číslem 64 chyběl jak při hromadném výběhu na žižkovský trávník, tak i většinu první čtvrtiny zápasu. Až v sedmé či osmé minutě se David dostal na hřiště. Co způsobilo jeho absenci, nevím. Dále se pak pravidelně objevoval v defenzivní lajně Prague Lions a byl se svými 188 cm a 130 kg nepřehlédnutelný - viz foto zde.

Zápas skončil vítězstvím ostravských ocelářů 9:6, když jedině jejich tři kopy za 3 body vždy z větší vzdálenosti dokázaly vzduchem defenzivní lajnu Lions překonat. Na prohře se podle mého názoru nejvíce podílel americký quarterback Lions Zachary Bartlow s číslem 4, který místo přesných a dlouhých pasů bral raději osud zápasů do svých nohou a snažil se prorazit ocelářskou obranou na vlastní pěst. Dost často tak narazil na ostravskou ocel, kterou Trumpova Amerika First bojkotuje.

Prague Lions i přes tuto prohru mají stále velkou šanci na účast v letošním semifinále Bitters ligy, které vyvrcholí finálovým Super Bowl v Ostravě v polovně července. -sv-

-----------------------------------------------------------------------------------------------

S fotbalem, tím naším českým, David začínal v ledečském KOVOFINIŠi jako brankář starších žáků a dorostenců, později nastupoval jako dospělý v útoku Kamenné Lhoty, aby pak přičuchl k rugby v Havlíčkově Brodě a nakonec v Berouně. Byli jsme se se Štěpánkou a Pavlem na něj podívat při přátelském utkání 25.5.2014 na hřišti v nedalekém Tisu. David nastoupil za Beroun nachlazený a přiliš se do hry nehrnul. Zadíval jsem se po ženských a najednou slyším mezi diváky Tisováky: 

"Hele, koukej na tu berounskou jedenáctku, čtyři na něm visí a on tu šišku nepustí a pořád s nimi jde položit čtyřku!"

Kouknu z pěkných čtyřek na tu jedenáctku, a on náš David s outěžkem 4 Broďáků! :-)

No a po takové průpravě pak David zavítal až do Bitters ligy v americkém forbalu a dokonce i do reprezentace ČR.

  Foto: Štěpánka 25.5.2014 Tis u Štěpánova

Související články:

01.04.2018 David byl vidět

19.09.2016 ČR vs GB 13:38

17.09.2016 Pomalý start a velký obrat

13.09.2016 David v nominaci

25.07.2016 Ledečák na CZECH BOWL

—————

Zpět