Ledečák na CZECH BOWL

25.07.2016 11:09

23. finále české ligy v americkém fotbalu nazývané Czech Bowl se uskutečnilo v sobotu 23.7.2016 večer v Praze na fotbalovém stadionu Viktorie Žižkov. Proti sobě nastoupily dva pražské týmy: obhájce trofeje Prague Black Panthers a suverén letošní ligové sezóny, kde neprohrál ani jeden zápas, tým Prague Lions, v jehož řadách působí bývalý ledečský dorostenecký házenkář, volejbalista, kickboxer, fotbalista a asistent trenéra David Vrba. Utkání skončilo po urputném boji vítězstvím obhájce trofeje 10:9, když se sudí v závěru utkání dopustili fatální chyby a jinak vyrovnaný a férový průběh utkání v poslední vteřině ovlivnili, když se "spletli" o 2 yardy!! 

David pro zranění klíční kosti do utkání zasáhnout nemohl, ale svoje spoluhráče povzbuzoval celý zápas z „lavičky". V současné době se v rodné Ledči objevuje jen sporadicky, žije a pracuje v Jihlavě a do Prahy na tréninky a zápasy dojíždí. Nakoukl již také do české reprezentace a svoji muskulaturou, tělesnými proporcemi a současně i rychlostí pomáhá tvrdit muziku v obraně pražských Lions. -sv-

Vyjádření hlavního trenéra Prague Lions si můžete přečíst zde.

Předseda komise rozhodčích Michal Rosíval po finále rezignoval - viz zde.

Vyjádření Davida se objevilo na našem webu v sekci Diskuse.

Na snímku jsou zachyceni: autor úvodního touchdownu týmu Lions Lukáš Růžek s č.25, opora týmu a autor závěrečného passu quarterback Matthew Silva s č.3 a za nimi vpravo se svými 188 cm, 115 kg a zraněnou klíční kostí David Vrba. Všichni tři ročník 1992. 

—————

Zpět