.Aktualizováno!

18.06.2016 10:13

Článek z minulého týdne FK Ledeč postupuje, který během neděle a pondělí navštívilo přes 1000 fanoušků, jsme postupně, tak jak přicházely další informace, aktualizovali, přidali okamžitě konečnou tabulku, fotografii vítězného týmu a odkazy na články v regionálním tisku. Jedná se totiž o historickou událost ledečské kopané, která v příští sezóně na svém hřišti přivítá fotbalová mužstva z Havlíčkova Brodu, Humpolce, Chotěboře, Polné, Přibyslavi i Ždírce nad Doubravou a dalších měst Kraje Vysočina. Pro diváky by to mohlo přinést pohled na kvalitnější fotbal a přejme si, že i na úspěšné účinkování ledečského FK KOVOFINIŠ v krajském přeboru, kde naposledy Ledeč působila před 11-ti roky. Pro majitele letního stadionu pak další, doufejme, že neodkladné, starosti s opravou a vybavením kabin.  

V dnešním HB Deniku a pak taky v úterním HB Deníku bylo mimo jiné napsáno:

„Naše snaha za poslední dva roky konečně přinesla své ovoce. Postup je odměnou za odvedenou práci, i kdyby to mělo být jen na jeden rok," uznal trenér Ledče Martin Turek. Jeho celek za celou sezonu poznal jen dvakrát hořkost porážky. Navíc byl nejlépe střílejícím a také nejlépe bránícím týmem.

V konečné tabulce zveřejněné zde však nejvíce branek - 83 nastřílel tým z Luka nad Jihlavou a nejméně branek - 28 obdržel tým ze Speřic. FK Kovofiniš Ledeč má v této tabulce uvedeno skóre 77:31. Takže je druhým nejlépe střílejícím a bránícím týmem. -sv-

Euforie, radost a zadostiučinění. Takové pocity měl trenér Martin Turek po vítězném utkání s Habry, které jim zaručilo postup do nejvyšší krajské soutěže. Po dvou letech tak může Ledeč slavit návrat mezi elitu.

„Pocity jsou parádní. Dva a půl roku práce se konečně zúročilo, i kdyby to mělo být na blbý rok," uznal ledečský kouč. „Je to krásné vyvrcholení této sezony, ve které jsme jen dvakrát prohráli," dodal.

Ovšem cesta za postupem nebyla jednoduchá. Byla to kolikrát velká dřina a odříkání. „Trénovali jsme i třikrát týdně. Bylo tam několik problémů, ale vše jsme ustáli. Šli jsme za svým snem si ještě zahrát kraj. Navíc máme v našem týmu i několik hráčů, kteří ho nikdy nehráli," podotkl Turek.

—————

Zpět