Airbus se (ne)vrátil

02.09.2016 12:56

Airbus A380 společnosti Emirates na lince Dubai - Praha se vrátil nad naší chalupu. Sleduji ho už celé prázdniny, ale až včera a dnes jsem si to ověřil dalekohledem a Google programem. Asi už taky Airbus přišel na to, jak je u nás krásně. :-) 

Dnes mi přelétal nad hlavou přesně ve 12:30 hodin, zrovna když jsem obědval. Schovával se mi však za mraky, takže nebyla příznivá vizibility, abych si ho vyfotografoval. To jsem měl udělat včera, kdy bylo nebe jako vymetené. To bylo nebeskému obru vidět i jeho červené bříško. No, budu to dál sledovat, v září má být ještě krásně, tak si ho zase někdy vyčíhám a vyfotím.

Když už jsem ale měl foťáček v ruce, tak jsem nafotil něco mnohem prozaičtějšího - jak nebo vlastně co obědváme. Já, Falco a prasík. To jsou tři obědy, které musím každý den připravit. Pak taky ještě něco králíkům, ale ty krmím již před obědem.

Tak tedy: 

Já, Páníček I., svobodný pán ze Štěpánova, jsem dneska obědval bramborovou polévku s houbami, kořenovou zeleninou, kopřivou, cibulí, česnekem a všemožným kořením, Novým i starým. K tomu obalovaný smažený patizon s vařeným bramborem maštěným máslem, posypaným nasekanou petrželkou a dochuceným tatarkou a rajským. Na zapití jsem si dopřál desítku Gambrinus. Patizony jsem měl dva, ten druhý se mi nevešel na talíř. Vše za cca 20 Kč. 

 

Falco No 2, útěkář a létací pes, měl nachystány jeho obligátní granule Bellosan, 4 hrsti za cca 4 koruny. Moc mu nejely. Radši by nějakou tu kostičku, ale ty v patizonu zrovna nejsou :-)

 

A venkovský prasík Vaněk III. dostal uvařená padaná jablka + šlupky od mého oběda + logr z kafe a tim vším pak zalité staré pečivo z haberské pekárny za cca 7 korun. 

 

Tři obědy pro tři osoby za tři pětky. Ještě, že jsem to nepopletl a sedl si ke správnému korytu! Z moci úřední jsem nad ním rozhodl, že nádobí dnes myje svině Vaněk! :-) -sv-

Tak s tím Airbusem se neměl pravdu. Dnes 9.9.2016 jsem to zkontroloval a v 13:02 letěl sice nad naší chalupou Airbus A380, ale nějak moc vysoko. Byl to let UEA55 společnosti Emirates z Dubaje do Dusseldorfu. O půl hodiny později letěl Airbus A380 do Prahy a zase po trase nad nádrží Švihov. Vše jsem tentokrát dokumentoval.

 

 

—————

Zpět