Zprávy z Itálie

20.06.2018 08:40

Již týden dostávám krátké zprávy z Itálie formou SMS, mailových zpráv či krátkých telefonátů. Nejsou kupodivu od Františka papeže, ani od italské mafie, což my zločinci občas dostáváme :-), ale od zvláštní zpravodajky našeho webu Štěpánky, která vyrazila se svými přáteli Pepou a iPhonem autem přes Brno, rakouské Alpy a Benátky až do toskánské Ceciny, kde se v minulém týdnu konalo Mistrovství světa v kulturistice 2018. Pepa je totiž kulturista a Štěpánka řidička, cestovatelka, fotografka a moje dcera. 

V Brně se zastavili minulou středu v nějakém suprovém fitku za Pepovými kamarády a jak se jich nabažili, tak vyrazili směr hranice s Rakouskem, alpské tunely a severní Itálie. Kolem půlnoci po přejezdu Alp se rozhodli přenocovat na odlehlém místě v autě, ale pak se raději přesunuli do italského vnitrozemí a ke spánku se uložili až ve dvě v noci.

"To neděláš dobře, Štěpánko," napsal jsem jí po ránu SMS, při vědomí jakou štreku má ještě před sebou.

"Na funkci zootechnika to prý nemá vliv :-)" , odpověděla mi po našem.

Asi nemělo, protože se mi po desáté dopoledne ozvala z Benátek, když čekala ve frontě u vjezdu do lacinějšího podzemního parkoviště. Pak následovala mailem sada fotografií z náměstí sv. Marka a přilehlých kanálů a pizzerií a nakonec i z hotelu, kde se konečně pořádně vysprchovali a vyspali. Fotky ze sprchy neposlala.

 Štěpánka s dlouhými vlasy v Benátkách       Gondola s dlouhými vesly v Benátkách

Další den byl ve znamení přejezdu Apeninským poloostrovem šikmo napříč z Venezie do Toskánska. To je dobrých 350 km! Ozvala se mi až z pobřeží Cecina Mare fotkami západu slunce nad mořem. Jednu z nich nazvala: "Slunce zapadá nad Cecina Mare"

A pak se také samozřejmě ozvala ze samotného dějiště mistrovství světa v Cecině.

"Tati, já jsem docela vysoká ženská, ale tak ohromný chlapy jsem v životě neviděla. Kam se hrabe Břéťa. Koukala jsem na ně s vyvrácenou hlavou, jak na obry Koloděje," smála se do telefonu. Tam se fotit asi nesmělo.

Cecina už není daleko od Říma, kam přeci vedou všechny cesty světa. Podél pobřeží Tyrhénského moře to šacuji na takových 280 km. Tak když se pokochali horami svalů a západy slunce, vyrazili směrem na jih a včera mi přišla v 16:40 SMS zpráva: 

Út SMS 16:40 "Posílám pozdrav z Říma."

"Pozdravuj tam papeže Františka a Michelangela," odpověděl jsem obratem.

"Papež mě nezajímá, ale Sixtinská kaple neskutečně," zněla odpověď.

Za chvíli však přišla další: "Už je zavřeno, tak aspoň že teď sedím u Kolosea."

 Út 19:09  Štěpánka ze Štěpánova v Římě u impozantního Kolosea v tunice z Číny

St 10:40  Je šíkmá nebo není? Záleží na úhlu pohledu. Ten druhý je více vypovídající. :-)

Dnes by se měli vracet zpět, zřejmě přes Pisu, kde si dají pizzu u šikmé věže a dál budou směřovat taky trochu šikmo pořád na sever přes Německo domů na Vysočinu, kde jsou taky hezké západy slunce. Třeba tenhle ze Štěpánova:

Čekám netrpělivě na další zprávy a jak nějaké obdržím, tak je sem rád přiložím.  -sv-

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Tak v St 13:51 hod. se Štěpánka ozvala na mobil, že už jsou na italských hranicích a vracejí se domů. E-mailem mi prý posílá další fotografie, které zatím nedošly.

St SMS 17:55 "Už se kocháme v Tyrolsku"

Čt 01:54  SMS: "Jsme doma, hned jdeme spát"

Odpověděl jsem obratem:  "J U P Í Í Í Í Í  já taky"  :-)

—————

Zpět