Změny v zastupitelstvu

13.10.2018 00:13

Ledečské zastupitelsvo zatím po volbách postihly čtyři personální změny. Do voleb již znova nekandidovali dva zastupitelští veteráni a moji vrstevníci Stanislav Čuban a Karel Šrámek, oba z KSČM, a pak taky nejmladší zastupitel v ledečských zastupitelských dějinách Petr Ševců z SNK, kterému bylo při jeho zvolení před 4 roky 25 let. Čtvrtou změnou je neúčast druhého zastupitele za ODS.

Kdo je nahradí? Čubana a Šrámka z KSČM pouze jeden zástupce této strany 40-ti letý Ing. Martin Rozkošný, bez politické příslušnosti, který má s radnicí zkušenosti z let 2007-2010, kdy zde za mého působení vykonával funkci projektového manažera. Myslím, že jsme společně za pět minut dvanáct stihli tehdy koncem roku 2009 podat žádost o vyrozumívací a signální systém (městský "rozhlas"), která uspěla přidělením evropské dotace a projekt byl později za Vaňka, už bez naší účasti, realizován a převzat.

To za mladíčka Petra Ševců vyslali voliči do boje z řad SNK pro Ledeč hned dvě nové a zatím nezkušené síly, a to Pavla Storože (38 let) a Evu Blažkovou (43 let). Oba bez politické příslušnosti.

Čtvrtou novou tváří v ledečském zastupitelstvu bude PharmDr. Petr Machálek (54 let) z volební strany Zelená pro Ledeč, lékárník bez politické příslušnosti.

Pro někoho to bylo velkým překvapením, druhý si zase vydechl: "No konečně!", když se znovuzvolení po 16-ti letém působení v ledečském zastupitelstvu tentokrát nedočkal mistr technických připomínek ke všemu možnému i nemožnému a vyhlášený "řádný" hospodář RNDr. Pavel Policer (54 let), manažér, člen ODS, předseda VaK, a.s. H.Brod, slavný neznámý a mistr světa ve všech oborech. Je však prvním náhradníkem za ODS, tak uvidíme, jak se věci ještě vyvrbí. :-)

Post nejmladšího člena zastupitelstva nyní připadne na 36-letého Mgr. Michala Simandla, bez politické příslušnosti, který kandidoval za SNK Zelená pro Ledeč a má již necelé tříleté zastupitelské zkušenosti z minulého období.

Naopak nejstarším členem zastupitelstva po odchodu komunistických matadorů se stane 64-letý Ing. Ladislav Ivan, bez politické příslušnosti, opět jediný zástupce KDU-ČSL. Dnes už bývalý radní.

Své mandáty dále obhájili za SNK pro Ledeč Ing. Zdeněk Tůma, MVDr. Pavel Vrbka, Ing. Hana Horáková, RNDr. Yvetta Bartáková a Zdeněk Zelený, všichni bez politické příslušnosti, dále za SNK Zelená pro Ledeč Ing. Jan Drápela a již zmiňovaný Mgr. Michal Simandl, oba bez politické příslušnosti, Marek Kroutil, bez politické příslušnosti, jediný zástupce ODS. 

V nepolitickém zastupitelstvu tak budou jako Jakešovy kůly v plotě trčet dva oranžoví straníci Martin Píbil a Mgr. Petr Vaněk, oba z ČSSD, i když jejich 1. náhradníkem je ještě nedávno bezpartijní Jaroslav Doležal, u kterého člověk nikdy neví, co zas vyvede! :-) Přesto, že Vaněk získal pouhoupouhých upocených 283 hlasů, což je druhý nejhorší výsledek ze všech 126 zastupitelů v ledečské historii, tak se na svém FB profilu prsí, jaký že je to super výsledek, jak studijní rada nad Kroupovým 4- z rovnováhy na páce. :-)

Tak co myslíte, milí návštěvníci našeho webu, které stránky jsou ty kanalizační? A vy, doufám, že normální ledečtí zastupitelé, už víte, s kým máte opět tu čest?

Jak vidíte, tak i přivandrovalý předseda skomírající oranžové buňky v Perle Posazaví moji předvolební kampaň zaznamenal a řádně svým vytříbeným slovníkem ocenil, což svědčí o její účinnosti a trefnosti. Ťala zřejmě potrefenou husu do živého, když  9.10. v 21:21 před svým prořídlým a pohublým hejnem zakejhala. :-)

Ale zpět k zastupitelstvu jako celku.

Co se věkového průměru ledečského zastupitelstva týká, tak ten v současné době činí 50,5 let, co se týká vzdělanostního profilu, tak v zastupitelstvu zasednou 3 doktoři, 5 inženýrů, 2 magistři a 5 středoškoláků, což vyzerá slibně, ale ne vždy je titul zárukou inteligence, že. Víme o tom své. Viz fotokopie FB profilu výše. :-)

A též genderově je na tom novězvolené zastupitelstvo vyváženější, než to minulé, neboť se mezi 12-ti pány objeví zásluhou SNK pro Ledeč a ledečských voličů 3 ženy, Hana, Yvetta a Eva, které svým výrazným ziskem 2448 hlasů strčily do kapsy všech 5 zastupitelů zvolených z politických stran ČSSD, KDU-ČSL, ODS a KSČM dohromady, tedy včetně i v oranžovém tričku prsícího se Vaňka! Takového nýmanda by si v kapsách ty tři ženský mohly schovat téměř v devíti mutacích, což je, nejen pro mě, úsměvná představa. Kéž by to "Domluvil jsem" myslel po socansku upřímně! Jestli to vůbec dokáže. Jak myslet, tak upřímně jednat. :-) Zatím jsme od něho slyšeli a četli jen prázdné kecy a nadávky. 

Zvolení zastupitelé se stávají plnohodnotnými zastupiteli až složením svého slibu, k čemuž dochází na ustavujícím zasedání zastupitelstva. To může proběhnout už za dva týdny. Do té doby je předčasné složení zastupitelstva posuzovat. Přesto jsem se o to nyní v mezičase pokusil, aby voliči dobře věděli, co že si to zas vybrali a koho jste podle mého vybírat neměli. -sv-

—————

Zpět