Železná neděle

02.12.2018 00:02
Nejsem zrovna v pohodě
abych žertoval
svíčku ale zapálím
Kam jsem ji schoval?
 
Je neděle železná
rezavé sliby
solitér si nepřizná
kdo že mu chybí
 
 Nejsem zrovna ve formě
abych veršoval
belhám se tu po domě
Vždyť já ji miloval!
 
No, minule to bylo, Stanislave, teda veselejší :-) viz zde  
 
Není každý den posvícení
Na železnou neděli ráno mě v 5:00 hodin vzbudilo automaticky rádio naladěné na Český rozhlas Dvojku. Po zprávách začal tříhodinový pořad Dobré ráno s Dvojkou, který tentokrát připravila a moderovala Zuzana Maléřová. Z jejich úst jsem vyslechl spoustu moudrých, poetických i humorných vět, které si budu muset někdy ještě jednou poslechnout ze záznamu. Šly mi totiž jedním uchem tam a druhým ven. 
Vstávat se mi do chladného rána však vůbec nechtělo. Falco mě přišel od šesté každou celou hodinu očuchat, jestli vůbec dýchám, sýkorky se svítáním začaly klepat na okno, že je prázdné krmítko, tma a chlad v krbových kamnech zívaly několik hodin potřebou zatopit.
Vydržel jsem pod peřinou až do osmé hodiny. Věděl jsem totiž dobře, co mě čeká, až vstanu. Každý můj pohyb, každý krok po světnici bude provázen bolestí. Ale co se dá dělat. Musím zatopit, dojít pro dřevo, vyvenčit Falca, doplnit krmítko slunečnicovými semínky, nachystat si snídani, vzít si léky a dopsat tenhle "fejeton".  
 
Tak započala moje letošní železná neděle. Odpoledne přijede Štěpánka ošetřit moje rány na těle i na duši, zapálíme spolu také tu adventní svíčku a bude líp. :-) -sv-
 
Nebylo. Byla ledovka. :-(
 
Na železnou neděli
byla ledovka
všichni o ní věděli
to je tutovka
 
Není radno vycházet
zůstaňte doma
auta nechte v garáži
Zima pitomá!
 
 

—————

Zpět