Zážitek z natáčení

23.08.2017 00:23

Na Ledečském hradě se v minulých dnech pro novou českou pohádku Čertí brko natáčely komparzní scény, kterých se účastnili i místní obyvatelé. Pohádkový příběh zavede diváky do městečka Pytlov, "kde hříchy a nepravosti místních usedlíků zapisovalo kouzelné Čertí brko, které najednou přestalo fungovat." 

(To se ale opravdu v městečku Ledči/Pytlově odehrávalo asi tak před třemi až sedmi lety, kdy zde panovala expressis verbis doba temna.)  :-)

Každý ze 140 komparzitů si z filmování odnáší svoje zážitky. A nejen z komparzistů, ale i z náhodných diváků, kteří na hrad během natáčení zavítali. Byla mezi nimi i moje malá vnučka. Přišla se v sobotu o poledni podívat na svého tatíka komparzistu. Svěřili mu "zodpovědnou" roli měšťana, patřičně ho nalíčili, nakrmili vtipnou instantní bramborovou kaší s prefabrikovaným uzeným drůbežím stehnem a oblékli do historického kostýmu. Pro vnučku to byl ohromující zážitek. Hned z hradu ji její maminka přivezla za mnou na chalupu a tříletá vnučka ještě plná úžasu mi celá vyděšená teatrálně sdělila:

"Tatík má šaty! To je konec! Hotovo!"  

To její rozoumek nebere!? :-) -sv- 

Ilustrační foto: Štěpánka doplněné bublinou od  -sv- 

—————

Zpět