Zatmění měsíce nebo apokalypsa?

27.09.2015 20:31

 

Zítra v noci po 3. hodině nad ránem se na noční obloze má objevit poslední ze čtveřice krvavých měsíců. Podle proroctví s sebou přinese totální zkázu. Bližší informace naleznete zde a, pokud to přežijete, tak i zde.

Proroctví o krvavých měsících je mimo jiné hypotéza křesťanských kazatelů Marka Blitze nebo Johna Hageea, podle které s sebou přinese zkázu tetráda čtyř zatmění Měsíce. To podle dávné předpovědi znamená příchod konce světa. "Slunce se ponoří do tmy a měsíc bude krvavý, než přijde velký a strašlivý den," varuje Bible (Joel, 2:31).

Toto období začalo úplným zatměním Měsíce 15. dubna 2014, další přišlo 8. října 2014, třetí 4. dubna 2015 a poslední nás čeká 28. září 2015. Po těchto čtyř krvavých měsících následovalo vždy šest úplňků.

V roce 1971 jsem jako 18-ti letý samouk namaloval obraz Apokalypsa, který po 44 let visí jenom v mém pokoji. Tehdy jsem nic nevěděl o křesťanském proroctví, ani o možném rozkladu a zalomení slunečního světla naší atmosférou, ani to, že na povrch měsíce dopadá hlavně červené spektrum, a tak jsem měsíc namaloval zelený. Občas mě při pohledu na ten obraz i při dnešních mých vědomostech a zkušenostech zamrazí.

(foto obrazu doplním zítra během dne, pokud nějaký den ještě bude) :-)


 

—————

Zpět