Zatčený ženich

30.03.2017 00:30

Policisté odvedli ženicha přímo z radnice, nevěsta se už vdávat nechce 

Přímo v obřadní síni překazili policisté plány čtyřiadvacetiletého muže z Jindřichohradecka na manželství s osmnáctiletou nevěstou z Ledče nad Sázavou. Byl na něho totiž vydán zatykač.

Příběh se stal v sobotu krátce před půl dvanáctou na radnici v Ledči nad Sázavou na Havlíčkobrodsku. Na místě zůstala šokovaná nevěsta a nechápající svatebčané.

Starosta Ledče měl v diáři v sobotu 24. listopadu 2007 dvě svatby. V 11 hodin oddal první pár, v 11:30 měl oddat druhý. "Druhá svatba se připravovala v prostorách před obřadní síní, když přišli policisté. Zásah policie spojený s odvedením ženicha pět minut před samotným obřadem byl i pro mě šokem. Nikdy jsem nic podobného nezažil. O plánu policistů odvézt ženicha k soudu přímo ze svatby jsem neměl nejmenší tušení," líčil Právu starosta. 

Neoddaný ženich putoval k soudu do Břeclavi. "Na muže byl soudem Okresního soudu v Břeclavi vydán příkaz k zatčení. Muž s bohatou kriminální minulostí byl eskortován k uvedenému soudu přímo ze svatebního obřadu," potvrdila policejní mluvčí.

Starosta musel mezi tím zachraňovat situaci. "Rozzlobených svatebčanů zůstalo tady před obřadní síní asi patnáct. Nejvíc na nevěstě bylo znát, jak je tím šokujícím zážitkem zdrcená. A tyhle lidi, nikoho z nich jsem vůbec neznal, jsme se s matrikářkou pokoušeli uklidnit s naprostým minimem informací," vyprávěl starosta. 

"Svatebčané byli naštěstí rozumní, přijali nakonec vysvětlení a omluvu oddávajícího poměrně v klidu a po půlhodinovém vzpamatování se rozloučili podáním ruky," dodal.

Ženich se hned v pondělí po policejním výslechu vrátil na radnici do Ledče, aby domluvil náhradní termín svatby, protože na něho nebyla uvalena vazba. Druhý pokus se měl konat už dnes, ale mezitím nabral příběh nový vývoj. Vdávat se už nechce mladá nevěsta, která podle všeho neměla o kriminální minulosti svého vyvoleného ani tušení.

"Dnes dívka středeční svatbu zrušila, oznámila to tady na radnici," prozradil v úterý novinku starosta Ledče. "Možná že právě teprve až teď má celý ten bláznivý příběh šťastný konec," říkal s úlevou v hlase. (jjí)

Článek z Práva tehdy nejpřesněji informoval o kuriozní svatbě, která se nakonec nekonala. Vybral jsem ho mezi dalšími články Blesku, Novin Vysočina, MF Dnes a dnes mohu ještě bez cenzury doplnit tuto informaci:

Krásná nevěsta byla tmavší pleti a myslím, že i v očekávání. Její početnější rodina moje vysvětlování a omluvu přijala v klidu a s podáním ruky, zato rodina "bílého" ženicha mi vynadala do hajzlů a policejního státu. Oddávající totiž mívá na krku zavěšený na trikolóře státní znak a tak si ze mne vygenerovali hromosvod svého hněvu. -sv-  

—————

Zpět