Zaslouží pozornost

21.02.2018 06:57

Mimo pozornost regionálního tisku a Ledečského zpravodaje proběhla loni v září slavnostní akce v Senátu PČR. Oceněno zde bylo na 270 starostů z celé České republiky, kteří svoji činnost vykonávají nepřetržitě 20 let. Z okresu Havlíčkův Brod takto byli oceněni starostové obcí Pohleď, Ždírec nad Doubravou a Kozlov. Jmenovitě pánové Jindřich Holub, Jan Martinec a Josef Borovský. Pouze v případě Jana Martince se objevil článek v Havlíčkobrodském deníku zde. Seznam oceněných starostů jsem nalezl zde.

Pamětním listem "VĚRNĚ SLOUŽÍM OBCI" měl být dle mého zjištění oceněn i starosta Kozlova na Ledečsku pan Josef Borovský, kterého všichni dobře znáte i jako hasiče, záchranáře, hokejistu, řezníka, zedníka, myslivce, rybáře, člena představenstva o.p.s. Háta a bodrého a dobrého člověka. V čele obce Kozlov stojí od roku 1990, t.j. 28 let!! 

Pozornost také zaslouží slova jednoho z oceněných:

„Měl jsem štěstí na kolegy místostarosty, zastupitele a na spolupracovníky původně obecního a od roku 2000 městského úřadu. A kvalitní, loajální tým - to je největší deviza každého manažera. Ždírec nad Doubravou je dobrým místem pro život. To není propagační slogan, to je skutečnost. Jsem hrdý na to, že jsem měl možnost k tomu svým dílem přispět,“ zdůraznil starosta Martinec.

Ne každý z nás starostů takové štěstí měl. A tak smekám klobouk a v dobrém říkám:    To rozum nebere!? :-) -sv-

—————

Zpět