Vzpomínka na Foglara a nejen na něho

06.07.2016 09:11

V Dobrém ránu 6.7.2016 mě zaujal podmanivý hlas Alfréda Strejčka, který asi tak od 8:10 do 8:20 připomněl dnešní 109. výročí narození Jaroslava Foglara. V připomínce zazněly úryvky z Foglarovy knihy Hoši od Bobří řeky podmalované kytarou Štěpána Raka. Nemohl jsem si přitom nevzpomenout na všechny tři jmenované, jejichž jména jsou spjatá s dílem Sluneční zátoka – kraj Jaroslava Foglara obsahujícím filmové medailony, mapu a průvodce tímto krajem a Perlou Posázaví. 

Toto dílo vydalo pro Město Ledeč nad Sázavou jako součást projektu „Ledeč nad Sázavou – Perla Posázaví – propagace města prostřednictvím Jaroslava Foglara" studio H&S VIDEO, s.r.o. Jihlava v květnu 2006  za finanční podpory Společného regionálního programu, EU a Kraje Vysočina.    

Jedná se o půvabné dílko pana režiséra Ivana Holuba z H&S VIDEO, vyšperkované ilustracemi Marko Čermáka, průvodním slovem Alfréda Strejčka a kytarovým doprovodem Štěpána Raka, podle námětu Jana Krejčího, publikované v podobě kompletu DVD, bedekru Krajem Sluneční zátoky a mapy Ledečsko. Na jeho tvorbě jsem měl tu čest se tehdy podílet společně s Ing. Pavlem Nácovským, administrátorem celého projektu.  

Chtěl bych dnes nejen vzpomenout a připomenout všechny výše jmenované, ale také jim jmenovitě prostřednictvím našeho webu poděkovat za profesionální přístup a milou spolupráci na propagaci Perly Posázaví. Vás pak vyzvat k seznámení s tímto dílem a popřát Vám příjemný zážitek při jeho sledování. Kde ho naleznete? Snad v městské knihovně, snad na YouTube a možná i ve své videotéce jako já. :-)  -sv- 

—————

Zpět