Výsledky voleb II

29.01.2018 00:29

 

Ve Štěpánově nás přišlo k prezidentským volbám ve 2. kole 32 voličů, všechny hlasy byly platné, účast byla 71,11 % a volili jsme takto:

V Ledči nad Sázavou přišlo k volbám 2874 voličů při účasti 68,52 %, tři hlasy byly neplatné, výsledky jsou následující:

Miloš Zeman tedy získal většinu hlasů jak na malé vsi, tak i v bývalém okresním městě. V prvním kole jsem Miloše Zemana nevolil, neboť jsem věděl, že postoupí do kola druhého. V druhém kole jsem mu však již svůj hlas dal, a to ze stejného důvodu jako před 5-ti lety. Nelíbila se mi masivní a neobjektivní mediální kampaň, jednostranný pohled novinářů jak tehdy, tak i nyní. Hezky to vyjádřil ekonom Ševčik v rozhovoru pro Seznam.cz

"Ve volbách by dostala 25% i moje zesnulá fenka Dáduša, šlo jen o to dostat Zemana z Hradu!"  :-) 

K volbám jsem doprovázel svoji 21letou dceru Štěpánku. Ta samozřejmě byla také zasažena mediální kampaní a velice zvažovala, komu dá svůj hlas. Zhlédla ze záznamu obě televizní debaty, pročetla si řadu komentářů a pak mi zavolala: "Volit půjdeme až v sobotu, ještě nejsem rozhodnutá."

V sobotu před polednem přijela volit k nám do vsi, kde má trvalé bydliště. Odvezla mě v autě pár desítek metrů na náves, před volební místnosti zastavila a povídá mi: "Vůbec se mi nelíbí ta mediální masáž mířící na nás mladé, proto budu volit Zemana. Ale ještě se tě chci zeptat, jak je to s tou Čínou a Ruskem a pak taky s tím Mynářem a Nejedlým?" Vše jsem ji v klidu a v krátkosti vysvětlil a šli jsme volit.

Ve volební místnosti jsem první odevzdal hlas do urny já a čekal jsem na Štěpánku. Ve volební komisi seděly dvě mladé a hezké ženy, tak jsem jim oznámil, že ještě čekám na nějakou tu polonahou Ukrajinku, což je rozesmálo. Štěpánka odevzdala svůj hlas a venku mi vážně povídá: "Tak jsem volila Zemana. Ale jestli bude dál sprostě mluvit, tak mu napíšu, ať to už nedělá!" :-) -sv-

—————

Zpět