Viadukt otevřen

17.11.2017 19:14

Bez jakékoli informace veřejnosti skončila zřejmě ve čtvrtek 16.11.2017 uzavírka komunikace II/150 v úseku pod železničním viaduktem v Ledči nad Sázavou na výpadovce na Světlou. Žádnou takovou informaci jsem sice na webech ledecns.cz, iDnes, Havlíčkobrodský deník, KSÚS Kraje Vysočina nenašel, ale dnes ráno v 8:30 hodin při příjezdu do Ledče od Hradce jsem na křižovatce u Koželužny dal naslepo blinkr vlevo a zkapacitněný úsek s novým asfaltovým povrchem až k čerpací stanici pod Zoufalkou si projel tam a zpět. Komunikace je vybavena svodidly, vodorovným značením, opěrnou zdí z palisád. Pod viaduktem není žádný chodník, ani vyznačený prostor pro jeho dodatečné dobudování. Svislé dopravní značení jsem zkontrolovat nestačil. 

Širší komunikace, vyšší průjezdná výška pod viaduktem, lepší rozhledové poměry a vyšší bezpečnost dopravního provozu před i za viaduktem společně s novým lépe odvodněným povrchem zajisté přispěje ke zkapacitnění dopravního provozu, ale na zvláštní pruh či chodník pro chodce nepamatuje. Zavítám příští dny k viaduktu ještě s fotoaparátem, abych si tato zjištění ověřil.  

Zatím bez fotoaparátu jsem ještě jedno negativní zjištění udělal jen pouhým okem. Uvítací tabule naproti Koželužně je za 10 let své existence již zcela vyšisovaná. O trochu lépe na tom je uvítací tabule na příjezdu od Hradce, ale i ta by zasloužila vyměnit. Jak na tom jsou zbylé uvítací tabule jsem při odjezdu z Ledče již nekontroloval. Byla tma a mlha. -sv-

  Foto: Štěpánka a iPhone 22.11.2017 12:30

—————

Zpět